Annons

Lejonet tog skön seger

hockey

Lejonet knep en skön seger med 9-4 i hemmamötet mot Glimma efter två inledande förluster.

Annons
 

I torsdags förlorade Lejonet borta mot Halmstad med 8-6 efter en svängning match. I gårdagens hemmamatch mot Glimma så började spelet fungera mycket bra.
– Lejonet visade en hel annan glöd och motivation direkt efter nersläpp. Det tog bara 1,43 innan Jens Emilsson satte 1-0 efter en snygg passning, diagonalt snett bakåt från Robin Nilsson och Linus Molin, berättar Torbjörn Torpling i Lejonet.

Hemmalaget trummade på och andra målet väntade inte på sig. 5,26 satt 2-0 efter en passning från Robin Nilsson till Eddie Fransson, som kom uppsmygande från sin backplats och stänkte in pucken i öppen kasse utan chans för Johan Lundh i Glimmas mål.

Det tog drygt två minuter till innan det var dags igen och denna gången var det Linus Molins tur att sätta pucken på passning från Robin Nilsson. Glimma tog timeout för att få slut på blödningen vilket delvis lyckades när reduceringen kom drygt halvvägs av perioden. Lejonet tog tag i spelet igen och satte två puckar till innan pausvilan.

Glimma satte tryck direkt på Lejonets kasse i början av andra perioden och fick också utdelning för sitt slit. 5-2 av Anton Wedderien efter dryga tre minuter. Lejonet replikerade snabbt då Jimmie Bäckström satte 6-2 och nu var matchen i princip stängd. Dock fick Glimma en reducering i ett av sina bättre power play för kvällen. Innan perioden var slut så satte Robin Nilsson 7-3.

Tredje perioden präglades av en del utvisningar men fast Lejonet gick ner sig lite i spele så hade man full koll på tillställningen denna afton. En period som inte går till historien som den bästa i Karlslundshallen. De mål som föll var mest av akademisk betydelse.

– Den första perioden var mycket bra från Lejonets sida. Här la man också grunden till kvällens sköna vinst. Där visar man vad man kan och kan man hålla detta vid liv så kommer man att komma långt under säsongen, avslutar Torbjörn Torpling.

Nämnas bör Linus Molin och Robin Nilsson som gör vardera fyra poäng samt en mycket bra laginsats.

MATCHFAKTA  Lejonet- Glimma

Resultat: 9-4 (5-1, 2-2, 2-1)
Målgörare: Lejonet: Robin Nilsson 2, Jens Emilsson 2, Jimmie Bäckström 2, Eddie Franson och Linus Molin. Glimma: Anton Wedderien 2, Filip Skoog och Oscar Alricsson.
Skott: 41-38
Utvisningar: Lejonet 14 min, Glimma 14 min.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser