Annons

Fullt blås när hösten kom till Landskrona

Bo Lundgren hade mycket att stå i när han hjälpte auktionsförrättare Torkild Strandberg med att förevisa alla fina saker som fanns till försäljning.

Bo Lundgren hade mycket att stå i när han hjälpte auktionsförrättare Torkild Strandberg med att förevisa alla fina saker som fanns till försäljning.

Det blev en händelserik helg i Landskrona och en av de största snackisarna blev den rosa mattan som rullades ut lagom till att butikerna öppnade för dagens första kunder. Att det var ”Höst i Landskrona” märktes och stundtals blåste det rejält, men trots vindstyrkan var det mycket folk på stan.
– Det var bra med folk, både på stan och i butikerna och det känns som att man uppskattar det nya konceptet att eventet fokuseras mer inne hos verksamheterna, säger Elin Jönsson, projektledare från Landskronasamverkan.

Annons
 

Ett populärt inslag under lördagen var Speakers Corners lokalproducerade ”Fish and Chips” som de tagit fram tillsammans med lokala livsmedelsproducenter. Intresset för rätten var så stort att den sålde slut redan klockan 13.30 och att staden var mer rosa än någonsin kunde väl ingen undgå. Inne på krogen kunde man ta en för dagen rosa lager. Det var 1413 Bryggkultur som uppmärksammade internationella Brösthälsodagen på sitt lilla speciella vis.
– I och med att Rådhuset lystes upp med rosa lampor, så satte vi en rosa touch på vårt öl Rådhustorget, säger bryggare Daniel Nyman som skänkte överskottet från 100 liter öl till Landskronasamverkans insamling till Cancerfonden och BRO (Bröstcancerfonden).

De lokala initiativen med aktiviteter och insamlingar till välgörenhet och bröstcancerforskning var många.  Auktionen med produkter från stadens handlare och krögare drog en stor publik till RoyalDesign, där den hölls under ledning av Torkild Strandberg.
– Jag har en viss vana att svänga med klubben men även att dra i pengar, sa Torkild Strandberg och syftade på skattekronor och att han faktiskt i rakt nedstigande led var bördig från kronfogde.

– Vi är otroligt nöjda med auktionen. 70 objekt ropades ut och vi  drog totalt 41 293 kronor. Allt kommer att skänkas oavkortat till bröstcancerforskningen, berättar Lena Benediktsson, en av initiativtagarna till auktionen.

I underklädesbutiken Härliga Under samlade man in begagnade BH som skänks vidare till behövande.
– Vi fick in hela 74 stycken och de kommer vi skänka till Malvan. Tack till alla kunder som bidragit, hälsar Linda Selander, butiksägare.

För Landskronasamverkans fortsätter arbetet med vintern och julen.
– Nu fokuserar vi fullt på julen i Landskrona och där har vi massor av idéer och planer på gång. Vårt mål är att Landskrona ska upplevas juligare än någonsin, avslutar Elin Jönsson.

En lång rosa matta löpte mellan Kasernplan och Arenamässan som pågick där till teatern där temat för dagen var Lär känna dina bröst.  Foto: Leo Erdfelt

En lång rosa matta löpte mellan Kasernplan och Arenamässan som pågick där till teatern där temat för dagen var Lär känna dina bröst.
Foto: Leo Erdfelt

En rosa rosett gjord av ballonger stod sig fint trots det hårda vindarna. Foto: Leo Erdfelt

En rosa rosett gjord av ballonger stod sig fint trots det hårda vindarna. Foto: Leo Erdfelt

Foto: Leo Erdfelt

Foto: Leo Erdfelt

Många passade också på att ta en titt i skyltfönsterna där det veckan ut visas "Konst på stan".

Många passade också på att ta en titt i skyltfönsterna där det veckan ut visas “Konst på stan”. Foto: Leo Erdfelt

Vilket av Pierres knep som drog in mest vet vi inte men ett kul initiativ var det.

Vilket av Pierres knep som drog in mest vet vi inte men ett kul initiativ var det. Foto: Leo Erdfelt

Inne på Speakers Corner kunde man ta sig en "rosa" lager.

Inne på Speakers Corner kunde man ta sig en “rosa” lager.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser