Annons

Strandberg extraknäcker som auktionsutropare

Torkild Strandberg övade lite som auktionsutropare under förmiddagens mässbesök på Kasernplan.

Torkild Strandberg övade lite som auktionsutropare under förmiddagens mässbesök på Kasernplan. Under lördagen är det skarpt läge.

På lördag samlas stadens handlare i ett unikt samarbete när 65 objekt till ett sammanlagt värde av över 70 000 kronor ska auktioneras ut, till förmån för bröstcancerforskningen. Auktionsförrättare är kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Annons
 

De rosa initiativen i Landskrona är många i samband med den internationella brösthälsodagen på lördag. Ett av dessa är en auktion hos RoyalDesign på Östergatan, en idé som föddes mellan de båda kollegorna Lena Benediktsson och Caroline Kamph.
– Vi funderade på hur vi som butik skulle kunna bidra till insamlingen för bröstcancerforskningen och vi båda fastnade för tanken att arrangera en auktion, berättar Caroline Kamph.

Från början var det bara tänkt att auktionera ut produkter från den egna butiken och efter samtal med ett antal leverantörer hade man fått ihop tillräckligt med objekt för att kunna gå vidare till nästa steg, att hitta någon som kunde leda auktionen.
– När det stod klart att utroparen till auktionen blev kommunstyrelsens ordförande bestämde jag mig för att bjuda in alla våra medlemmar i Landskronasamverkan och resultatet blev en imponerande lista över utrop där alla intäkter oavkortat går till Landskronas gemensamma insamling, berättar Lena Benediktsson.

Till vardags är det kommunstyrelsens klubba han svingar, men på lördag agerar alltså Torkild Strandberg auktionsförrättare när 65 objekt, skänkta från stadens handlare, ska få nya ägare, i en auktion där alla intäkter går direkt till bröstcancerforskningen.
– Jag har aldrig tidigare gjort något liknande. Jag är lätt nervös, faktiskt, erkänner Torkild Strandberg.

Totalt rör det sig prylar till ett sammanlagt värde på 70 757 kronor som kommunstyrelsens ordförande kommer att auktionera ut. Frågan är om han kommer dra in så pass mycket.
– Jag vill inte röja mina förväntningar, men rejält mer än så.

Leif “Loket” Olsson  brukar extraknäcka som auktionsutropare. Något du också kan tänka dig i framtiden?
– Jag tror det är bättre om Loket håller sig till sitt och jag till mitt. Har faktiskt inga sådana planer, understryker Torkild Strandberg.

Auktionen hålls klockan 14.00 på RoyalDesign, som en del av programmet i evenemanget Höst i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser