Jonas Bergh ger ut diktsamling

Jonas Bergh är aktuell med en ny bok. Under torsdagskvällen är det släppfest på Pumphuset tillsammans med artisten LT Fisk.
Jonas Bergh kommer ut med en diktsamling  - jag letar efter halsband, senare i höst.
Jonas Bergh kommer ut med diktsamlingen- jag letar efter halsband, senare i höst.

I slutet av november släpper Jonas Bergh sin femtonde bok och första renodlade diktsamling: jag letar efter halsband.
– Jag har egentligen varit poet hela tiden,
säger Jonas Bergh.

– Jag skrev min första diktsamling när jag var fjorton, Ung rebell, sedan skrev jag Olyckligt kär och det är fortfarande kring de ämnena jag rör mej, även om åren gett mej andra erfarenheter. Jag kan heller inte blunda för hur situationen är i Sverige och framför allt i Malmö där jag rör mej, passkontroller och desperata människor, säger Jonas Bergh som kommer att fira med en släppfest i Malmö och en på Pumphuset i Borstahusen.
– Dessutom blir det signering hos Bokhandeln i Landskrona. Datum får jag återkomma med senare, säger Jonas Bergh.

jag letar efter halsband är berättande dikter från Landskrona igår och från Malmö idag. En titt på baksidetexten gör gällande att det kommer att kretsa kring att bada, om kärlek, om en man som ska vara vuxen, om flyktingar som hänger under lastbilar, om något som inte finns längre, om barn och föräldrar. Men även om saknad, om studsmattor och missbruk samt  om lyckan i att köpa kulglass. Här finns även en begravning och kärlek.
– Jag skriver berättande dikter med viss tyngd, men jag vill inte att det ska vara svårt, även om det finns flera lager för den som vill dyka djupare, avslutar Jonas Bergh som föddes 1969 i Landskrona och som sedan länge är bosatt i Malmö.

Till arkivet