Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Lejonet föll i premiären

hockey

Så var hockeysäsongen igång och IF Lejonet spelar även denna säsong i division 3.
Det blev förlust i premiären, hemma i Karlslundshallen, mot Frosta med 2-5.

Annons
 

Lejonet började bra trots att man fick spela tre mot fem  i en och en halv minut direkt i inledningen av matchen. Här visade hemmalaget prov på mycket bra boxplay.

I mitten av perioden så slarvade Lejonet i mittzonen och Frosta fick till en snabb spelvändning och satte 0-1. Blott 4 sekunder senare stod det 0-2 på tavlan, även detta efter en spelvändning. 

Lejonet hämtade mod och spelade upp sig efter denna chock och fick rättvist in reduceringen i slutet av perioden när Martin Nordfeldt satte pucken snyggt i krysset bakom Truls Wendt i Frosta målet.

Lejonet fortsatte trampa på i andra perioden och detta gav också resultat när Robin Nilsson kvitterade med ett skott från slottet. Knappa minuten senare så blev det åter spel tre mot fem. Även denna gång ett bra boxplay men det tog krafterna hos Lejonetspelarna för nu tog Frosta över mer och mer. Gästernas Pontus Nilsson kunde mycket riktigt också gör 2-3.

Lejonet fick chansen att komma tillbaka när Frosta fick sin första utvisning för kvällen men Lejonet skapade inte mycket under detta power play. Frosta fortsatte att trumma på och ökade på till 2-4 i slutet av perioden.

Tredje perioden spelade Frosta bara av tiden och var aldrig hotade av de tama lejonen.
I sina  tappra försök så blottade hemmalaget sig bakåt och Frosta stängde matchen 14,51 i slutperioden. Frosta styrde hela tredje och tog en rättvis seger.

En tuff start för Lejonet som har en del att jobba på men plus till  Jonathan Andersson i Lejonetmålet som kämpade tappert.

MATCHFAKTA
Resultat:  2-5(1-2, 1-2, 0-1)
Målgörare: Lejonet:  Martin Nordfeldt och Robin Nilsson.   Frosta: Andreas Hardarsson 2, Johan Nilsson, Pontus Nilsson och Niklas Andersson
Skott:  34-38
Utvisningar: Lejonet  5 x 2 min  Frosta: 2x2min   1×5 min 1×10 min 1×20 min 
Publik: 101

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser