Sjung för Världens Barn

På en vecka ska Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström samla ihop en kör med en medlem från varje nation i världen. Dessa ska på fredag uppträda till förmån för Världens Barn i direktsändning på SVT.
På en vecka ska Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström samla ihop en kör med en medlem från varje nation i världen. Dessa ska på fredag uppträda till förmån för Världens Barn i direktsändning på SVT.
På en vecka ska Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström samla ihop en kör med en medlem från varje nation i världen. Dessa ska på fredag uppträda till förmån för Världens Barn i direktsändning på SVT.
På en vecka ska Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström samla ihop en kör med en medlem från varje nation i världen. Dessa ska på fredag uppträda till förmån för Världens Barn i direktsändning på SVT.

På fredag klockan 20 sänder SVT en gala till förmån för Världens Barn. Till galan har olika personer inom TV-branschen fått olika uppdrag. En av dessa är Landskronafödda Farah Abadi (fd Erichsén). Hon ska tillsammans med Kalle Zackari Wahlström sätta samman en världskör med 195 deltagare från världens alla länder. Och nu riktar Farah Abadi blickarna mot Landskrona.

– Vi har fått ihop cirka femtio deltagare just nu men det är många kvar. De som kommer från stan representerar ju såväl världens barn som Landskrona, säger hon till Landskrona Direkt på måndagseftermiddagen.
– Vi behöver folk från bland annat Chile, Monaco och Afghanistan. Men även från alla smånationer i Söderhavet och i Västindien. Vi saknar många.

Faktum är att de ännu inte fått tag på någon som representerar Sverige.
– Det kan tyckas märkligt men alla kanske tror att det redan finns någon svensk. Men så är alltså inte fallet.

Att uppdraget ska misslyckas tror inte Farah Abadi för en sekund.
– Nejdå. Vi utgår från Malmö och har ett stort upptagningsområdet. Det bor folk från många nationaliteter från Helsingborg i norr via Landskrona och Lund till Malmö i söder.

Att många kommer från just Malmö är inget konstigt.
– Det sägs ju att har du sett Malmö så har du sett världen, skrattar hon.

Hur gör då den som känner sig hågad?
– Man lägger ett mejl till mig eller Kalle och sedan får man snabbt ett svar. Blir man antagen så får man en länk till en låt att öva in. Och de som har möjlighet kallar vi till Malmö på torsdag för repetition. Men de som inte kan komma får träna hemma och komma till direktsändningen.

Frågan är då vad det är för låt.
– Det är en ganska okänd amerikansk låt som heter One Day.

Här är nationaliteterna de letar efter till kören (Facebook)

Se gärna SVT Världens Barn på Facebook för mera information eller SVTs hemsida.

Vill du vara med? Mejla till farah@svt.se eller kalle@svt.se

Läs mer: Nu skärper vi oss för Världens Barn 

Till arkivet