Annons

Brasilianska rytmer på Jazzcaféet

"En välbehövlig vitamininjektion i kallt skandinaviskt höstrusk.” Skrev musikmagasinet Lira om Miriam Aïdas Quatro Janelas

“En välbehövlig vitamininjektion i kallt skandinaviskt höstrusk.”
Så skrev musikmagasinet Lira om Miriam Aïdas Quatro Janelas

Det är inte bara soppan som är het när Jazzcaféet på teatern öppnar upp för en oktoberspelning kommande vecka. I höstmörkret kommer det att sjuda av brasiliansk värme och rytm när Miriam Aïda återvänder till Landskrona för en spelning.

Annons
 

Miriam Aïda är nära sina musikaliska rötter när hon tillsammans med Mats Andersson på sjusträngad gitarr samt Ola Bothzén och Finn Björnulfson på slagverk utforskar brasilianska tongångar, med sin alltid personliga, mjuka sångstil.

Vintern 2015 släppte gruppen skivan Quatro Janelas där de blandar brasilianska bossa- och sambatraditioner med reggae, jazz och svenskt vemod. Även egenskrivet material samt nykomponerade låtar med Bob Marley och David Bowie finns med på skivan, också dessa sjungna på portugisiska.

Miriam Aïda Quatro Janela spelar på Jazzcaféet på Landskrona teater den 5 oktober.
Teaterrestaurangen öppnar kl. 18.00. Musiken startar kl. 19.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser