Annons

Avlagda glasögon ger syn i Tanzania

Pierre Lindell, butikschef på Specsavers i Landskrona: Foto: Britt-Mari-Olsson.

Pierre Lindell, butikschef på Specsavers i Landskrona: Foto: Britt-Mari-Olsson.

I veckan startar Specsavers i Landskrona återigen en insamling där landskronaborna kan skänka sina avlagda glasögon för att användas på nytt av behövande i Tanzania. Nytt för i år är att för varje återvunnet par glasögon som lämnas till Specsaversbutiken kommer butiken också ge tillbaka till givarna genom att stötta ett lokalt initiativ.
– Generösa landskronabor ger alltså inte bara bättre syn i Tanzania utan hjälper dessutom Malvan samtidigt, säger Pierre Lindell, butikschef för Specsavers i Landskrona.

Målet med insamlingen är att ge förbättrade förutsättningar för människor att utbilda sig, arbeta samt försörja sig själva och sin familj i Tanzania. Optikkedjan tar ytterligare ett grepp kring sitt engagemang i sociala frågor så nytt för i år är att för varje par glasögon som landskronaborna skänker till Tanzania, kommer butiken på Järnvägsgatan också att ge tillbaka till ett lokalt initiativ med finansiella medel och engagemang. I Landskrona har man valt att stötta Malvan.
– Med denna utveckling av vårt sociala engagemang vill vi inte bara engagera oss globalt utan även på hemmaplan. På så sätt vill vi tacka de givmilda landskronaborna och ge tillbaka till behövande här hemma också. Vi tycker att Malvan gör en fantastisk insats och vet att det drivs med små medel av ett gäng eldsjälar. Vi hoppas vår delaktighet kan hjälpa till i deras framtida arbete, avslutar Pierre Lindell, butikschef för Specsavers i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser