Annons

Rade Prica tränare på Idrottsgymnasiet

Rade Prica blir tränare på Idrottsgymnasiet. Foto: Anders Nilsson.

Rade Prica blir tränare på Idrottsgymnasiet. Foto: Anders Nilsson.

Rade Prica har inte fått den drömstart i BoIS som fansen hoppats. En ljumskskada har satt stopp för spel i det senaste matcherna. Nu har den forne proffsspelaren knutits till Landskronas nationella idrottsutbildning (NIU) i fotboll.

Annons
 

– Idrottsgymnasiet i Landskrona är mycket nöjda med att ha lyckats att knyta Rade Prica till sig, skriver Anders Nilsson, utbildningsledare på Idrottsgymnasieti ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.                   

Utbildningen av fotbollselever på gymnasiet består av två delar, dels att öka de praktiska fotbollskunskaperna, dels att lära sig träningslära när det kommer till kondition och styrketräning.
– Här kommer Rades kunskaper väl till pass eftersom han har varit i olika länder och spelat, och har erfarenheter ifrån olika fotbollskulturer och dess påverkan på spelarens utveckling, säger Anders Nilsson.

– Genom att knyta Rade till oss så får vi in en stor spetskompetens, som också har erfarenheter från proffs- och landslagspel, anser skolledaren vidare.

För Rade Prica är detta en början på nästa steg i karriären.
– Eftersom han fortfarande spelar aktivt passar det honom bra att kunna bedriva morgonträningar med fotbollseleverna. Rade har själv gått från att vara en talang till spelare på hög nivå. Han vet vad som krävs för att lyckas. Detta vill han nu gärna förmedla vidare och säger själv att han drivs av att se unga talanger lyckas, säger Anders Nilsson.

I och med anställningen av Rade Prica följer Idrottsgymnasiet i Landskrona traditionen att knyta tidigare elitspelare till verksamheten. Tidigare tränare på gymnasiet har varit Joakim Nilsson, Marcus Ekheim, Johnny Lundberg samt Billy Magnusson som nu dessutom är huvudansvarig fotbollstränare på Idrottsgymnasiet.

Idrottsgymnasiet är en del av gymnasieskolan i Landskrona stad. Eleverna går på ett av de nationella programmen och kombinerar det med idrottsstudier.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser