Anmälde sig själv efter grov misshandel

I samband med en grov misshandel som ägde rum på Föreningsgatan i Landskrona natten mot tisdag förra veckan så anhölls en man i sin frånvaro. Mannen, som är hemmahörande i Landskrona och som sedan tidigare är känd för brottslig verksamhet, valde i helgen att själv gå till polisen. Mannen anmälde sig själv  i receptionen på Helsingborgs polishus vid lunchtid i lördags. Mannen anhölls senare på kvällen.

Det var tre män, samtliga födda på 90-talet som misshandlade och hotade fyra jämnåriga personer strax efter midnatt mot tisdagen. En av målsägandena misshandlades med kniv i samband med händelsen.
– Jag tror att de två andra misstänkta är hörda sedan tidigare och nu har alltså den tredje mannen självmant anmält sig. Nu hoppas vi kunna reda ut vad som hänt, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informatör på polisen i Helsingborg.

Åklagare Magnus Larsson är mycket förtegen i ärendet.
– Jag kan inte säga något alls. Vi har på oss till imorgon tisdag att få fram så mycket att han kan begäras häktad.

Till arkivet