Annons

BoIS klara för DM-final

la-direkt-bois-ifkh-dm-6

BoIS hade åter en bra dag på jobb. Nu är laget åter i DM-final. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

För andra året i rad är Landskrona BoIS i DM-final. Detta står klart sedan BoIS i semifinalen gjort processen kort med division 2-laget IFK Hässleholm. Slutsiffrorna skrevs till klara 3-0 efter två mål i första halvlek av Thierry Zahui och ett i slutet av matchen av Rasmus Alm.

Annons
 

BoIS tog tag i taktpinnen direkt och var nära att inleda målskyttet redan efter fem minuter då pigge Thierry Zahui överraskade med en fräck frispark. Efter en kvarts spel bjuder hemmalaget på ett klapp-klapp-spel genom Hanson Boakai och Thierry Zahui som helt friställer Meriton Istrefi men anfallaren lyckas inte förvalta chansen.

1-0 målet skulle istället komma efter en högerhörna i tjugonde minuten.
Planens kortaste spelare skulle visa sig ha bäst spänst och teknik. Thierry Zahui får en klockren träff med pannan och trycker in bollen i målvaktens högra hörn.

Efter en tilltrasslad situation i den 38.e minuten blåser domaren för straff till BoIS och fram stiger åter Thierry Zahui och gör sitt andra mål för kvällen när han placerar bollen i samma nätmaska som det första.

BoIS som ställde upp med de spelare i A-truppen som inte var med från start i söndags, kompletterat med U 19-spelare gjorde med kvarten kvar ett fyramannabyte.
Med pigga ben kom kvartetten Erik Pärsson, Rasmus Alm, Jonathan Levi och Viktor Fanedl in på plan och visade direkt att man var spelsugna.

3-0 låg i luften och det skulle komma efter en snabb upprullning på högerkanten där Hanson Boakai passade till Erik Pärsson som med precision smekte fram bollen till en framstormande Rasmus Alm som tryckte in slutresultatet.
– Det var en dag på jobb, säger BoIS tränare Agim Sopi, något som skvallrar om den harmoni som just nu råder kring klubbens a-lag.
– Visst är det kul att vara i final. Vi vill vinna alla matcher vi spelar men att vinna titlar är förstås det som det går ut på, säger tränaren och tar med sig flera glädjeämnen från matchen.

– Vi rullar runt bra.Vi gör mål. Vi håller nollan. U19-spelarna gör det bra och visar att de kan ta instruktioner. De som står just utanför startelvan visar på inställning och vilken tuff konkurrens där är i truppen, avslutar Agim Sopi och börjar direkt fokusera på söndagens viktiga bortamatch mot Norrby.
– Det är ingen hemlighet att serien just nu är prio ett.

Agim Sopi var tillbaka för att leda BoIS efter att i veckan varit på uppdrag som assisterande tränare i Makedoniens U21-landslag.

Agim Sopi var tillbaka på IP för att leda BoIS i dagens DM-match efter att i veckan varit på uppdrag som assisterande tränare i Makedoniens U21-landslag. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

la-direkt-bois-ifkh-dm-3

Riktigt så här ödsligt var det inte på IP. Ståplats sektionen var stängd och på sittplats fanns uppskattningsvis 400-500 åskådare och följde DM-semifinalen. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Kortast på plan men hoppar högst.

Kortast på plan men hoppar högst. Thierry Zahui har just nickat in 1-0. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

la-direkt-bois-ifkh-dm-5

Han behöver inte ens titta för att hitta samma nätmaska igen. Thierry Zahuigör 2-0 på straff. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

 Thierry Zahuis spänst!

Thierry Zahuis spänst! Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

 Thierry Zahui var spelsugen.

Thierry Zahui var spelsugen. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Saber Azizi gjorde också en mycket bra match och var ytterst nära att hamna i målprotokollet i slutet av matchen.

Saber Azizi gjorde också en mycket bra match och var ytterst nära att hamna i målprotokollet i slutet av matchen. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

...

…trycker in slutresultatet, 3-0. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser