BoIS överlägsna mot Oskarshamn

Jonathan Levi, Erik Pärsson och Alexander Tkacz heter målgörarna mot Oskarshamn.
Jonathan Levi, Erik Pärsson och Alexander Tkacz heter målgörarna mot Oskarshamn.
Jonathan Levi, Erik Pärsson och Alexander Tkacz heter målgörarna mot Oskarshamn.
Jonathan Levi, Erik Pärsson och Alexander Tkacz heter målgörarna mot Oskarshamn.

Det var inte mycket Oskarshamn fick säga till om när de gästade Landskrona IP på söndagen. BoIS vann enkelt med 4-0 efter två mål av Erik Pärsson i första halvlek och ett vardera av Alexander Tkacz och Jonathan Levi i andra.

En av de 1563 åskådarna på IP på söndagen var Östers assisterande tränare Kalle Björklund. Tanken var att han skulle analysera Oskarshamn vilka de ska möta inom kort. Vad han fick se av sina kommande motståndare har knappast gett honom några sömnproblem. Faktum är att gästerna från den småländska östkusten inte hade skuggan av en chans mot ett mycket bra BoIS.

Under första halvlek spelade de randiga en mycket trevlig fotboll och när Erik Pärsson gjorde 1-0 efter en halvtimmes spel kändes det som att matchen var avgjord.

Men BoIS ville mer. Och det ville Erik Pärsson också då han nickade in tvåan med ett par minuter kvar av halvleken. Dess för innan hade Måns Ekvall ett kanonskott som Oliver Bergman i OAIK-målet tippade över ribban.

I början av andra halvlek smög det sig in en aning osäkerhet i BoIS spel men efter tio minuter var det praktiskt taget bara randigt som gällde igen. När sedan gästernas Erik Dolk fick sitt andra gula kort efter 70 minuter, oklart varför, då tog BoIS över, om möjligt ännu mer. Med tio minuter kvar av ordinarie tid pricksköt Alexander Tkacz in 3-0 och på övertid slog Jonathan Levi till och fastställde slutresultatet till 4-0.

Det var en inte allt för munter Henrik Larsson, tränare i Oskarshamns AIK, som mötte pressen efter matchen.
– Jag är mycket missnöjd. Vi visar inget mod och slarvar mycket i vårt passningsspel. Man kan inte ge ett lag som BoIS initiativet som vi gjorde, säger han.

BoIS, som för dagen coachades av assisterande tränare Billy Magnusson (Agim Sopi var på landslagsuppdrag tillsammans med Filip Pivkovski), var av naturliga skäl mer uppåt.
– Vi flyttar boll bra. Vi visste att vi skulle möta ett lågt försvar och vår taktik lyckades. Killarna gör en grymt bra match, berömmer tränaren.

Landskrona Direkt träffar Alexander Tkacz direkt efter slutsignalen och han sticker inte under stol med att det är kul att spela fotboll just nu.
– Jag har fått igång mitt spel bra, framför allt efter sommaren och jag känner mig lätt i kroppen. Dessutom har jag ju börjat göra mål och det är jättekul. Nu gäller det att fortsätta att fokusera och göra sitt bästa. Då kan det bli en mycket spännande höst, säger han innan han går in och firar med lagkamraterna i omklädningsrummet.

Till arkivet