Annons

Nytt spadtag i Norra Borstahusen

Håkan Olsson, regionchef på Peab, Mats White, Jais Arkitekter, Joakim Sander, ordförande i HSB Landskrona samt HSB Landskronas VD Mikael Jönsson tar det historiska spadtaget som ska leda till Bostadsrättsföreningen Brisen.

Håkan Olsson, regionchef på Peab, Mats White, Jais Arkitekter, Joakim Sander, ordförande i HSB Landskrona samt HSB Landskronas VD Mikael Jönsson tar det historiska spadtaget som ska leda till Bostadsrättsföreningen Brisen.

Ännu ett projekt i Norra Borstahusen har inletts. Det är HSB som nu påbörjar bygget av Brisen som kommer att ligga på den sida av Erikstorpsvägen som Ulkavallen ligger på. Ett stort antal gäster fanns på plats när det historiska spadtaget togs på onsdagsförmiddagen.

Annons
 

HSB Landskronas VD Mikael Jönsson inledde invigningen.
– Det har varit en lång process men trots det så har arbetet gått smärtfritt. Vi är idag oerhört glada när vi konstaterar att hela 31 av de 54 bostäderna är sålda. Och detta innan spaden är i marken.

För arkitekterna på Jais Arkitekter har jobbet varit en spännande utmaning.
– När det är sådant driv som det är i Landskrona just nu så är det lätt att man gör samma misstag som man gjorde på 1960- och 1970-talen. Vi måste rita bostäder som folk vill bo i. Samtidigt så måste vi titta på den fantastiska omgivningen samtidigt som vi även sätter en ny prägel och det är en spännande men kul utmaning. Jag tycker att vi har lyckats jättebra, säger arkitekten Mats White.

Nu startar alltså bygget och fastigheterna ska vara klara för inflyttning våren 2018.
– Vi har siktet brett. Det blir allt från tvårumslägenheter på 55-60 kvadratmeter till fyror och femmor på cirka 100 kvadratmeter, säger Jonas Johansson på Jais Arkitektbyrå.

Och bland de många gästerna märks att ett nytt steg har tagits.
– Landskrona växer och idag har vi lagt en ny årsring till staden. Jag är glad för att vi har ett så fantastiskt samarbete med näringslivet. Vi politiker vill och känner men det är näringslivet som verkligen gör saker. Och idag gör HSB, säger Torkild Strandberg.

– Vi är stolta över att vara med att driva utvecklingen av staden och göra det i detta unika läge. Jag har jobbat i olika kommuner men aldrig varit med om detta positiva driv som Landskrona kommun har. Det gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag och att få vara del av en unik stadsutveckling, avslutar Mikael Jönsson.

Läs mer:

Så här tänker sig HSB Landskrona att Bostadsrättsföreningen Brisen ska se ut när allt är färdigt våren 2018.

Så här tänker sig HSB Landskrona att Bostadsrättsföreningen Brisen ska se ut när allt är färdigt våren 2018.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser