Annons

Erikstorp har blivit lovade stadshusrestaurang

Snart kommer det åter att serveras lunch i restaurangen på Stadshuset. Vid grytorna kommer personalen på Erikstorp mad all sannolikhet att stå.

Snart kommer det åter att serveras lunch i restaurangen på Stadshuset. Vid grytorna kommer personalen på Erikstorp med all sannolikhet att stå.

Mycket pekar på att det blir Erikstorp som kommer att driva restaurangverksamhet i stadshuset de kommande åren. Just nu renoveras köket och under tiden funderar krögarna på Erikstorp på ett avtalsförslag som de fick i sin hand i tisdags.
– Jag ska sätta mig ner med Daniel Berlin och titta på förslaget, säger Jonas Westerberg som är en av delägarna på Erikstorp.

Annons
 

Det något märkliga var att det,  från de ansvariga på stadshuset, först sändes ut signaler att ingen speciell krögare var klar. Landskrona Direkt talade dock med Annika Rundblad på stadsledningskontoret och hon sade att allt var spikat.
– Erikstorp har ställt frågan om de kan få hyra och de har fått OK på detta, sade hon på onsdagseftermiddagen.

Det hela bekräftades av Christian Alexandersson, tillförordnad utvecklingschef på Landskrona stad.
– Vi gjorde en muntlig överenskommelse redan i april. Men hur det är med avtalsförslag och liknande har jag ingen aning om. Det är fastighetsavdelningen som sköter den biten, säger han.

Tillförordnad fastighetschef är Kjell Åkesson. Han är dock väldigt hemlighetsfull vad gäller affären. Vid en första kontakt nämns inte något avtalsförslag. Denna information når redaktionen från Erikstorp i ett senare skede. På torsdagsförmiddagen påstår dock Kjell Åkesson att han sagt att det finns ett avtalsförslag men att detta inte är en offentlig handling förrän avtalet är påskrivet.

Han vill inte heller berätta något om avtalsförslagets innehåll.
– Det hade inte jag velat om jag var den andra parten, säger han.

Landskrona Direkt lyckas dock få beskedet att avtalsförslaget sträcker sig flera år fram i tiden.
– Det rör sig inte om tio år. Så länge vet man inte om restaurangen finns. Men samtidigt rör det sig inte om en säsong. Jag tror att 3-5 år är en normal avtalstid, säger Kjell Åkesson.

Han vill inte heller nämna om det finns några rabatter inskrivna i avtalsförslaget eller hur hög hyran kommer att bli.
– Det rör sig om, enligt mitt tycke, marknadsmässig hyra. Men vad en marknadsmässig hyra ligger på finns det säkert delade meningar om. Vi ska dock ha klart för oss att restaurangens läge är fint där på stadshuskajen men samtidigt är det inte i centrum, fortsätter fastighetschefen.

Landskrona Direkt har skriftligen begärt att få ut avtalsförslaget.
– Vi kommer att svara på din begäran, men kan göra detta först under början av nästa vecka på grund av att vissa personer är på annat uppdrag denna vecka, avslutar Kjell Åkesson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser