Annons

Hemma från Rio och blickar mot Tokyo

Johan Berg är hemma från Rio med massor av ny erfarenhet i bagaget. Foto: Privat.

Johan Berg är hemma från Rio med massor av ny erfarenhet i bagaget.
Foto: Privat.

OS är över. För Landskronas del gläds vi naturligtvis lite extra åt Marcus Svensson, silvermedalj. Skeetskytten var förövrigt en av OS-hjältarna som firades på plats i Kungsträdgården i Stockholm på söndagen.

Annons
 

En annan Landskronabo som kämpat hårt såväl åren innan OS som på plats i Rio är Johan Berg, sportkoordinator vid Svenska Taekwondoförbundet.
– Vår bästa insats svarade Malmötjejen Nikita Glasnovic. Hon gör Sveriges bästa insats i taekwondo på ett olympiska spel sedan sporten kom med på OS-programmet 2000, berättar Johan Berg.
– Även Elin Johansson i -67 kg dam, såg vi som ett medaljhopp. Tyvärr så blev det inte så, säger han som dock menar att den svenska taekwondon dragit stora lärdomar, precis som han själv gjort.
– Det har varit en otroligt lärorik resa dessa fyra åren. Det har varit både jobbigt och kul men framför allt väldigt utvecklande för mig som person och ledare att få jobba med sport på den absoluta högsta nivån. Sen är ju olympisk ledare är inte fy skam för CV:t, säger Johan Berg med ett leende.

Någon semester har han dock inte att se fram emot. Landskrona Taekwondo Akademi har terminsstart på torsdag.
Sen har jag en landslagssamling till helgen i Malmö för våra kadetter 11-14 år som ska representera Sverige på kadett-EM i Bukarest i september. Jag är lagledare för landslaget då, berättar han och redan nästa vecka ska de första riktlinjerna dras upp inför kommande OS.
– Under nästa vecka kommer förbundet att ha diskussioner med Sveriges Olympiska Kommitté angående upplägget för OS i Tokyo 2020. Förhoppningsvis faller allt på plats så att vi kan starta våra förberedelser för Tokyo så snabbt som möjligt. Vi vill ta revansch och medaljer, avslutar Johan Berg.

Inne på tävlingsarenan. Foto:Privat.

Inne på tävlingsarenan.
Foto:Privat.

Johan Berg i Rio. Foto: Privat.

Johan Berg i Rio.
Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser