Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Drömmål av Tkacz räddade tre viktiga poäng

Alexander Tkacz frälste BoIS på söndagen med ett av årets absolut vackraste mål.

Alexander Tkacz frälste BoIS på söndagen med ett av årets absolut vackraste mål.

Det var allt annat än någon bra fotbollsmatch när BoIS tog emot Kristianstad FC på Idrottsplatsen på söndagen. Men efter ett riktigt drömmål av Alexander Tkacz i den 70 minuten kunde BoIS ta hem de tre viktiga poängen som innebär att de fortfarande ligger på kvalplats till superettan.

Annons
 

Det märktes på båda lagen att det varit ett långt uppehåll från matchandet när BoIS mötte Kristianstad FC inför 3 346 åskådare på en soldränkt idrottsplats. Tempot var inte det högsta och kvaliteten på passningarna var inte de bästa många gånger, framför allt inte när det började hetta till framför målen.

BoIS började bäst men Kristianstadspelarna skapade en hel del oro i BoIS-försvaret och vid ett flertal tillfällen fick Amr Kaddoura visa sig på styva linan. Men det saknades speed och rörlighet och ofta visste bollhållaren inte var han skulle spela vilket fick till följd att han antingen blev av med bollen eller tvingades spela bakåt.

Och inte blev det mycket bättre i andra halvlek. Men då Hanson Boakai ersattes av Igor Aresenijevic kom avgörandet. Bytet innebar att Alexander Tkacz bytte kant. Och i anfallet efter bytet stormade han fram på högerkanten, dribblade av ett par motståndare och smekte upp bollen i det bortre krysset, ett mål som mycket väl kan bli årets vackraste på IP.

I slutet av matchen pressade Kristianstad allt mer samtidigt som BoIS fick ett par chanser på kontringar men några fler mål blev det inte.

– Jag kan bara gratulera BoIS till de tre poängen. Men jag tycker att vi var värda minst en pinne idag, sade Kristianstad FC-tränaren Joakim Persson efter matchen.

BoIS tränare Agim Sopi var mest glad åt segern.
– Vi fick inte rätt på vårt försvar men på något vis redde vi ut det. Sedan gör Tkacz ett fantastiskt mål vilket gav oss tre mycket viktiga poäng. Segern stärker självförtroendet inför matchen mot MFF på torsdag, sa han.

Matchhjältar var Alexander Tkacz och Amr Kaddoura.
– Jag tyckte att det gick bra idag. Nu blickar vi framåt och jag hoppas att jag får stå i mål mot Malmö FF. Det hade varit en grym utmaning, sa Amr Kaddoura.

Alexander Tkacz var också nöjd.
– Det var ett skönt mål. Jag drog några killar och pricksköt mot bortre krysset och den gick in exakt där jag ville ha den, sa han och skrattade.

Mikael Dahlgren kämpade som vanligt men han sågs inte så ofta i offensiven som han brukar. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Mikael Dahlgren kämpade som vanligt men han sågs inte så ofta i offensiven som han brukar.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Rade Prica kan bli en nyckelspelare i anfallet men då måste övriga spelare vara på tå när han krigar till sig bollar, framför allt i luften. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Rade Prica kan bli en nyckelspelare i anfallet men då måste övriga spelare vara på tå när han krigar till sig bollar, framför allt i luften.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Hanson Boakai höll till på högerkanten men han hade det tufft mot Kristianstads försvarare. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Hanson Boakai höll till på högerkanten men han hade det tufft mot Kristianstads försvarare.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Alexander Tkacz gratuleras av sina lagkamrater efter sitt drömmål. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Alexander Tkacz gratuleras av sina lagkamrater efter sitt drömmål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser