Annons

Fotofesten kan börja

Den konstnärliga ledningen för Landskrona Foto Festival 2016 består av   den i Landskrona födda fotografen Jenny Nordquist och Den konstnärliga ledningen för Landskrona Foto Festival 2016 består av kuratorn och författaren Christian Caujolle.

Den konstnärliga ledningen för Landskrona Foto Festival 2016 består av den i Landskrona födda fotografen Jenny Nordquist och  av kuratorn och författaren Christian Caujolle.

Chansen är stor att du hamnar på bild om du beger dig ner på stan i helgen.
Idag kör den fjärde upplagan av Landskrona Foto Festival igång.
Och i centrum vimlar det av fotografer och intresserade.

Annons
 

Mer än 150 fotografer är representerade i ett 20–tal utställningar som kommer att visas i centrala Landskrona fram till och med den 28 augusti.
– Det är väl egentligen bara en fotograf från Australien som fattas, så har vi täckt in samtliga kontinenter, sa Jenny Nordquist, festivalens konstnärliga ledare i samband med en pressvisning i veckan.

– Inga problem, kontrade Isabelle Darrigrand.
– Det finns en med i mina samlingar, förklarade hon vars fotosamling, åtminstone delar av, kommer att visas i Tyghusets exercishall.

Isabelle Darrigrand är en fransk fotosamlare som under snart tjugo år har samlat på fotografier. Mycket tack vare hennes  vänskap med festivalens manlige konstnärlige ledare, Christian Caujolle, har hon samlat samtida fotografi med socialt, politiskt och mänskligt tema. I utställningen som sammanställts till Landskrona Foto Festival kommer 128 fotografier av 38 konstnärer att ställas ut. Bland namnen hittar man Bernard Faucon, Michael Ackerman, Nicholas Nixon, Laura Henno, Jeffrey Silverthorne, Olivier Culman med flera.

Programmet för invigningshelgen innehåller allt från artist talks och guidade visningar till fotoboksmarknad, pecha kucha, filmvisningar och mycket mer.

Nedan hittar du ett axplock av alla artiklar som Landskrona Direkt skrivit inför festivalen.

En kommentar till "Fotofesten kan börja"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Drömmål av Tkacz räddade tre viktiga poäng

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser