Annons

Fler fiskar i vallgraven

Vid lunchtid på onsdagen fylldes det på med fisk i den inre vallgraven.

Vid lunchtid på onsdagen fylldes det på med fisk i den inre vallgraven.

Rubriken säger egentligen två saker och båda stämmer. På onsdagen fylldes det på med regnbågslax i den inre vallgraven och samtidigt konstaterar vi att fler än någonsin vill prova lyckan med att fiska i vallgraven.

Annons
 

Hur mycket fisk som ”hälldes” ner i vallgraven på onsdagen är lite av en hemlighet.
– Det är väl ungefär dubbelt så mycket som dragits upp sedan senast, berättar Sven Segerman, en av de som sköter om fisket i den fantastiska miljön och berättar om säsongen.
– Det är fler än någonsin som fiskat. Fram till lunchtid idag så har 1275 entusiaster provat lyckan sedan säsongspremiären i mars.

Och visst har det dragits upp fiskar.
– Den största i år ligger på 8,2 kilo.

De fiskar som hälldes i vallgraven idag är snart också redo för att dras upp.
– Det är ju inte som kosläpp precis. De är lite omtumlade efter färden. Dessutom är de uppfödda i sötvatten medans vi har bräckt vatten i vallgraven. Men efter en halv dag så har dom acklimatiserat sig och det fina är då att de sätter fart på de fiskarna som varit där sedan tidigare.

Nu hoppas Sven Segerman på en bra höst.
– Det är klart att vädret spelar roll även om fiskare kan det där med att ha rätt kläder vid väder. Vi kör fram till Lucia om inte isen sätter stopp tidigare, avslutar Sven Segerman.

I bakgrunden kinesen Zhang Kechun fotografier från Gula Floden där han dokumenterat hur moderniseringen har påverkat den tredje längsta floden i Asien. I mitten Sven Segerman som planterar in ”finfina matfiskar” i vallgraven.

I bakgrunden kinesen Zhang Kechun fotografier från Gula Floden där han dokumenterat hur moderniseringen har påverkat den tredje längsta floden i Asien.
I mitten Sven Segerman i färd med att planterar in ”finfina matfiskar” i vallgraven.

Sven Segerman är en entusiast som ser till att ha koll på fisket i den inre vallgraven.

Sven Segerman är en entusiast som ser till att ha koll på fisket i den inre vallgraven.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser