Annons

Gräset blev till grus

Minitennisveteranen Roland "Stolle" Telin ser till att Larvi Open lever vidare. Genom åren har underlag och plats byt skepnad men glädjen till minitennis består.

Minitennisveteranen Roland “Stolle” Telin ser till att Larvi Open lever vidare. Genom åren har underlag och plats byt skepnad men glädjen till minitennis består.

Visfestival, Nordic Week, Borstahusens Hamnfest och Trädgårdsgille i all ära men helgens mest traditionsbundna arrangemang torde vara Larvi Open på lördag eftermiddag.

Annons
 

Norra Europas galnaste grästennisturnering har sedan i förfjol bytt underlag och spelas numera på grus.
– Det är trots detta en minitennisturneringen för alla, poängterar Roland Telin som var med och spelade redan för 21 år sedan när det hela drog igång som en sommaraktivitet där supporterklubben Black & White spelade minitennis mot spelare i BoIS A-lag.

– Jag kommer ihåg hur Svegis tjatade på Håkan Söderstjerna för att han twistade sina servar, minns Pontus Farnerud och skrattar.

Turneringen spelas på boulebanan vid Larvistugan. Larvi Open spelas nu också som en dubbelturnering och deltagarna kan anmäla färdiga par eller lottas tillsammans med andra “singlar”.

Lottning sker klockan 12.30 i klubbstugan och första uppkast är 13.00. Rack och bollar finnes.
– Det går naturligtvis bra att bara komma och titta på skönspelet – det är gratis, avslutar Roland Telin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser