Annons

Debuterar med spänningsroman

John Fredrik Hansson gjorde slag i saken. Slutade sitt jobb och skrev en bok. Foto: Pressbild.

John Fredrik Hansson gjorde slag i saken. Slutade sitt jobb och skrev en bok.
Foto: Pressbild.

För tre år sedan bestämde sig John Fredrik Hansson, född trelleborgare men numera landskronabo, för att lägga sin reklambyrå på is och satsa allt på drömmen om att skriva en bok. Nu är debuten här. Spänningsromanen Osynlig Makt är den inledande boken i trilogin Blodbandskrönikan om den tidigare elitsoldaten och kriminalpolisen Marcus Eriksson.

Annons
 

– Jag har levt med min berättelse och karaktärerna i den under väldigt lång tid, dygnet runt. Det är enormt spännande att äntligen låta resten av världen få ta del av boken.

Osynlig Makt är inspirerad av historiska och nutida händelser och utspelar sig bland annat i Trelleborg, Beddingestrand och Malmö men har även tydliga band till Landskrona.
–  En av karaktärerna i början av boken är en arkeolog som kommer från Landskrona. Han gör en utgrävning på Herrevadskloster där han hittar en märklig symbol i en kista där resterna av en munk ligger begravd i den gamla klosterkyrkan, berättar John Fredrik Hansson.
– Längre in i boken, efter ha nystat i en lång tråd, leds huvudkaraktärerna till ett spår där Tycho Brahe har varit inblandad i historien som de utreder.

Det finns alltså kopplingar till Tycho Brahe men även till Alfred Nobel som Estoniakatastrofen. Händelserna vävs samman till en berättelse i högt tempo om ett dolt maktspel i den yttersta samhällseliten. I centrum står Marcus Eriksson som har drabbats av flera tragedier. När han börjar gräva i sitt förflutna står det snart klart att allt inte är vad det först ser ut att vara. Händelserna i hans liv tycks vara en del av den okända och farliga maktkonstellationens spel.

Idén till boken fick John Fredrik Hansson för snart tio år sedan. Han har sedan dess lagt ner ett omfattande researcharbete och vässat sitt skrivande. För tre år sedan bestämde han sig för att satsa hundra procent på bokprojektet och pausade då sin reklamverksamhet. Han hyrde ett hus i Beddingestrand, intill havet utanför Trelleborg, och började skriva på heltid.
– Det var läskigt att lämna en stabil ekonomisk tillvaro och kasta sig ut i tomma intet. Många nätter undrade jag vad höll på med och var osäker på om det överhuvudtaget skulle bli en bok. Men samtidigt… den här drömmen var så stark att jag bara var tvungen att ge den en ärlig chans och våga satsa allt.

John Fredrik Hansson har arbetat i 18 år som kreatör i reklambranschen men kombinerar nu sitt skrivande och sin reklamverksamhet med att vara personlig assistent.

Osynlig Makt ges ut på eget förlag och finns att köpa på Bokus, Adlibris, Söderslätts Bok & Papper, Ystad Bokhandel, Center Syd samt förstås på Akademibokhandeln i Landskrona.

John Fredrik Hansson ställer ut på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september.

Osynlig makt finns att köpa på bland annat Akademibokhandeln i Landskrona.

Osynlig makt finns att köpa på bland annat Akademibokhandeln i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser