Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.8°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Passa på att se Canbäck & Eldforsen

Åsa Canbäck och Karin Eldforsens utställning visas just nu på Hemslöjden.

Åsa Canbäck och Karin Eldforsens utställning visas just nu på Hemslöjden.

På lördag är det sista chansen att skåda den fina utställningen Åsa Canbäck & Karin Eldforsen – Tillsammans och var för sig på Hemslöjden i Skåne.

Annons
 

Det är ett prisbelönt par som fram till och med lördag visar upp konsthantverk av yppersta klass hos Hemslöjden i Skåne i gamla järnvägstationen.

Åsa Canbäck och Karin  Eldforsen fann varandra inför den stora jurybedömda utställningssatsning som Skånes Hemslöjdförbund, Konsthantverkcentrum och Form/Design Center genomförde 2015.
De hämtar båda inspiration i den folkliga historiens fabler, sagoväsen och fantasi. De sökte och kom med i utställningen med verket Lejonborgen för vilka de även fick utställningens stipendium med motiveringen:  ”… för fortsatt modigt undersökande, utvecklande samarbete och utforskande av traditioner, motiv, funktioner och materialval.”

Åsa Canbäck  från Rydebäck använder en alldeles egen skulptural teknik med handfärgat mullbärspapper format för att ge liv åt sagoväsen i en trolsk värld. Även hästen har ett stort utrymme i hennes produktion.

Karin Eldforsen från Landskrona återanvänder gamla textilier i dop/namngivningsdräkter och schatull. Ett och annat smycke slinker med i färgat gethår eller fiskelina. Allt med stor respekt för traditionella tekniker, men med ett nytt spännande och eget uttryck.

Under sommaren har de visat upp sina alster i Landskrona, tillsammans och var för sig.
Hemslöjden Skåne har öppet mån-fre 11–18 samt lör 11–14.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser