Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Ett litet sommarprat med Ullastina

Konstnär Ullastina Larsson är släkt med violinisten och tonsättaren Carolina Amanda Erika Maier (Maier-Röntgen som gift).

Konstnär Ullastina Larsson är släkt med violinisten och tonsättaren Carolina Amanda Erika Maier (Maier-Röntgen som gift) som föddes i Landskrona 1853 och dog 1894 i Amsterdam.

Som vi tidigare berättat kommer det den 12 augusti att avtäckas två nya minnesplattor på Landskronas Walk of Fame.
Det är skådespelaren Rolf Lassgård som i egen hög person kommer till Landskrona för vara med vid invigningen av sin minnesplatta.
Nu kan Landskrona Direkt avslöja vem som ska avtäcka årets historiska persons, violinisten och tonsättaren Amanda Maier-Röntgens (1853-1894) platta.
– Det stämmer jag har blivit tillfrågad att avtäcka Amanda Maier Röntgens minnessten, säger konstnären Ullastina Larsson och spekulerar lite kring anledningen till detta.

Annons
 

–  Det kan bero på att min svåger var en god släktforskare och 2012 fick jag ett mejl som berättade om en internationell känd släkting vid namn Amanda Maier Röntgen som var född i Landskrona. Jag vet inte vem som tagit reda på detta. Det kan ju eventuellt bero på att jag lämnade mejlet till museet 2012, funderar hon.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att det var Amanda Maier Röntgen som skulle få minnesstenen och tänkte jag skulle gå ner vid avtäckningen. Men nu blev det istället så att jag ska ansvara för densamma och det är jag stolt att få göra, säger Ullastina Larsson glatt.

Om sin avlägsna släkting, som förövrigt var Sveriges första kvinnliga utexaminerade musikdirektör har hon inte hört några verk.
– Jag skulle gärna vilja men eftersom jag inte är en stjärna på datorer och mina försök att komma åt en CD har misslyckats, så har jag ännu inte lyckats. Jag vet att det finns något som heter levande musikarv men får endast ut noterna.  Vet ni hur man gör får du gärna hjälpa mig, säger hon med ett brett leende.

Ullastina Larsson passar på att njuta av sommaren, väl medveten om att det i höst finns inplanerat ett par tunga uppdrag.
– Mina sommarplaner är att jag målar till utställningen i Pumphuset med vernissage den 29 oktober och till Nobeldiplomen, det är sista året och då gäller det ekonomipriset.

– Även kolonin får sin beskärda del, så det gäller att njuta av solen och grönskan, avslutar hon.

Läs mer: Rolf Lassgård på Walk of Fame

 

En kommentar till "Ett litet sommarprat med Ullastina"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Stjärnglans på gågatan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser