Rolf Lassgård på Walk of Fame

Den 12 augusti är det dags att avtäcka två nya minnesplattor på Landskronas Walk of Fame.
Det är skådespelaren Rolf Lassgård och violinisten och tonsättaren Amanda Maier-Röntgen som får varsin plats på Järnvägsgatan.

Avtäckning kommer att ske den 12:e augusti 2016 klockan 12.00. Vid invigningen presenteras Walk of Fame av initiativtagaren och projektledaren Bo Wikström samt av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.

Walk of Fame är ett samarbetsprojekt mellan stadens tre Rotaryklubbar, Landskrona RK, Landskrona-Citadell RK och Landskrona-Glumslövs RK samt Svenska Frimurare Orden i Landskrona.
– Bakgrunden är att Landskrona har ovanligt många berömdheter, i förhållande till sin storlek,  som växt upp, verkat eller på annat sätt gjort staden känd. Tanken med Walk of Fame är att visa detta samt locka innevånare och besökare till centrum, menar Bo Wikström.

Vid invigningen kommer Rolf Lassgård att delta och troligtvis även Siw Malmkvist som inte kunde vara på plats år 2013 då kungen invigde Walk of Fame.

Om personerna

Rolf Lassgård född 1955. Studerade vid statens scenskola i Malmö och kom 1978 till Skånska Teatern i Landskrona. Har blivit en av Sveriges mest kända tv, teater- och filmskådespelare. Har vid ett par tillfällen fått Guldbaggen för bästa manliga huvudroll bl.a. i biosuccén ”En man som heter Ove”

Amanda Maier-Röntgen, 1853-1894. Framstående svensk violinist, solist och tonsättare. Uppväxt i Landskrona. Studerade vid Kungliga Musikkonservatoriet och blev år 1872 Sveriges första kvinnliga musikdirektör. Välkänd under sin levnad med omfattande turnéer. Hennes verk uppförs nu på flera ställen i världen.

Broschyr-framsida-WoF-2016
I samband med årets invigning tas det också fram en broschyr om Walk of Fame.

 

 

 

 

 

 

Till arkivet