Trio Söllcher till Ottarps kyrka

Trio Söllscher, Göran, Anna och Johan, gitarr och flöjt gästar Ottarps kyrka senare i veckan.
Trio Söllscher, Göran, Anna och Johan, gitarr och flöjt gästar Ottarps kyrka senare i veckan.
Trio Söllscher, Göran, Anna och Johan, gitarr och flöjt gästar Ottarps kyrka senare i veckan.
Trio Söllscher, Göran, Anna och Johan, gitarr och flöjt gästar Ottarps kyrka senare i veckan.
Rättelse 19 juli kl. 09.23 (Fel datum var tidigare angivet)

Nästa tisdag den 26 juli har alla som älskar gitarrspel en gyllene chans att få en stunds skön njutning. Det är Göran Söllscher som med sin dotter Anna och sonen Johan spelar allt från Vivaldi och Loeillet till Lennon och McCartney. Spelningen, som börjar klockan 19.00, äger rum i Ottarps kyrka.

Göran Söllscher tillhör en av Sveriges största internationella gitarrister. Tillsammans med sina två musicerande barn har han skapat Trio Söllcher, som turnerar flitigt sedan flera år över hela landet. Anna och Johan Söllscher har båda studerat på Kulturskolan i Simrishamn. Johan har efter en grundutbildning på jazzgitarr sedan fortsatt sina studier på klassisk gitarr vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Peter Berlind Carlsson, medan Anna studerat vidare privat för bland annat Anna Norberg på flöjt.

Göran Söllscher inledde sin karriär med att vinna första pris vid tävlingen ”Concours Internationale de Guitare” i Paris 1978. Sedan dess har hans internationella karriär vuxit sig allt starkare. Han konserterar över hela världen, både med solorecitaler och som solist med orkestrar. Bland dessa märks orkestrar som t.ex Chamber Orchestra of Europe, English Chamber Orchestra och Royal Philharmonic Orchestra i London med dirigenter som Claudio Abbado, Rafael Frübeck de Burgos och Esa-Pekka Salonen.

Sammanlagt har han spelat in 18 soloskivor, varav den första släpptes 1979.

Biljett köpes på Församlingsexp, Artillerigatan 4 eller i Kyrkan på konsertkvällen.

Till arkivet