Bygglovsansökan till Jönsaplan inskickad

Så här är det tänkt att Jönsaplan ska se ut sommaren 2018. Illustration: Jais Arkitekter
Så här är det tänkt att Jönsaplan ska se ut sommaren 2018. I gaveln placeras en á la carte restaurang med stor uteservering vid kajen. Illustration: Jais Arkitekter
Så här är det tänkt att Jönsaplan ska se ut sommaren 2018. Illustration: Jais Arkitekter
Så här är det tänkt att Jönsaplan ska se ut sommaren 2018.
Illustration: Jais Arkitekter

Nu har Paulsson Fastigheter AB lämnat in bygglovsansökan gällande flerfamiljshus med cirka 40 bostadsrättslägenheter samt ett nytt hotell. Om allt går som det ska beräknas bygget kunna påbörjas i september när de fastigheter som finns på tomten idag är borta. Hela bygget beräknas vara klart senast till sommaren 2018.

– Vi räknar med att vårt hotell tar cirka 20 månader att bygga. Sedan behöver vi ett par månader till att inreda. Därför räknar vi med att kunna ta emot de första gästerna i mitten av augusti 2018, säger Göran Andersson, VD för Thanda Group vilka äger och driver Hotel Öresund.

Flerfamiljshusen kommer att innehålla cirka 40 bostadsrättslägenheter och hotellet 125-130 rum samt konferensutrymmen och en spa-anläggning. Allt som allt räknar Göran Andersson med att det nya hotellet kommer att kosta 150-200 miljoner kronor.
– Då är det nyckelfärdigt.

Vad som kommer att hända med det nuvarande hotellet är inte bestämt.
– Som det ser ut idag så kommer vi att exploatera byggnaderna själva. Det kan bli både bostäder och kontor. Det kan även bli en del äldreboenden. Vi får helt enkelt sätta oss ner med kommunen och höra hur de tänker, säger Göran Andersson.

Det rör sig om två så kallade L-hus som ska byggas på Jönsaplan. Den mörkare grå byggnaden ska bli bostäder och den ljusare hotell.
Det rör sig om två så kallade L-hus som ska byggas på Jönsaplan. Den mörkare grå byggnaden ska bli bostäder och den ljusare hotell.
Till arkivet