Bach meets joystick

Ulla Olsson ger konsert i Ottarps kyrka, lördagen den 16 juli klockan 19.00. ”Bach meets joystick” – en fantastisk blandning av gammalt och nytt.
Ulla Olsson ger konsert i Ottarps kyrka, lördagen den 16 juli klockan 19.00. ”Bach meets joystick” – en fantastisk blandning av gammalt och nytt.
Ulla Olsson ger konsert i Ottarps kyrka, lördagen den 16 juli klockan 19.00.
”Bach meets joystick” – en fantastisk blandning av gammalt och nytt.

Goth-organisten Ulla Olsson framför konserten ”Bach meets Joystick ” i Ottarps kyrka lördagen den 16 juli klockan 19.00

Ulla Olsson är en välkänd organist både i Norden och Europa, som både spelar i kyrkor och på festivaler. Hennes signum är klassisk musik med goth och orgel samt TV-spelsmusik.
– Konserten ”Bach meets joystick” är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, utlovar Landskrona församling i ett pressmeddelande.

Ulla Olsson har gett ut åtskilliga album och musikvideor. Hon har spelat på alla tänkbara platser.Under flera alternativa festivaler och scener i Sverige och utomlands och i våra största kyrkorum. Bland annat under Midnattsloppen i Stockholm och Malmö samt vid kronprinsessan Victorias entré på Stadshuset.

Ulla Olssons uppenbarelse är ofta extraordinär i kläder som inspireras av 1800-talets Victorian Goth-era. Klädd i långa vida kjolar, korsetter och spetsar, ger hon lyssnarna en upplevelse för både ögon och öron.

– Jag vill förmedla en stämning, säger Ulla Olsson.
– Den klassiska orgelmusiken som jag gärna väljer ur, är den romantiska och senromantiska repertoaren, alltså musik skriven från ca 1800 till 1910. Då ger ju Victorian Goth rätt associationer!

När hon inte framför 1800-talets romantiska musik på orgeln spelar Ulla Olsson TV-spelsmusik. Zelda och Castlevania är två av favoriterna. De moderna temalåtarna från spelen tillsammans med kyrkorgelns mäktiga röst – toppat med Ulla Olssons säregna goth-stil – blir en fantastisk blandning av gammalt och nytt.

Till arkivet