Emil Hassling nordisk ungdomsmästare

Medaljregn över Emil Hassling vid Nordisk Ungdomsmästerskapen.
Medaljregn över Emil Hassling vid Nordisk Ungdomsmästerskapen.
Medaljregn över Emil Hassling vid Nordisk Ungdomsmästerskapen.
Medaljregn över Emil Hassling vid Nordisk Ungdomsmästerskapen. Foto: Privat.

Landskrona Simsällskaps Emil Hassling gjorde succé vid Nordiska Ungdomsmästerskapen (NUM) i finska Tammerfors då han, iklädd de svenska färgerna, simmade till sig hela sex medaljer, två guld, tre silver och ett brons.

De individuella medaljerna tog han genom guld på 200 bröstsim (2.22,18), silver på 200 medley (2.08,61) och silver på 400 medley (4.35,62). Samtliga loppen innebar prydliga personliga rekord och klubbrekord för LS. Tiden på 200 medley är den snabbaste i Sverige genom tiderna av en 16-åring.

Emil var dessutom med och tog medalj i tre lagkapper. Guld blev det på 4×100 frisim där Emil på startsträckan simmade in på fina 52,87, även det ett nytt klubbrekord. På 4×200 frisim simmade killarna in på silverplats efter segrande Danmark. Emil fick också ett brons med sig hem genom att simma den snabbaste sträckan av alla på 8×50 frisim mix (23,92).
– Emil är mästare på att vara bäst när det gäller. Att sänka sina personliga rekord med så pass mycket i dessa sammanhang är unikt, säger tränare David Söderstjerna.

Till arkivet