Kulturtorsdag med Ingegerd Råman

ingegerd_raman_ikea
Som en del av kollektionen ”Viktigt” presenterar IKEA en bok om Ingegerd Råman. Bilderna är från boken ”Det är ingenting, men det är ändå något”, där man får följa med till Ingegerd Råmans hem och ateljéer i Stockholm och på Österlen. Torsdagen den 30 juni kan du träffa formgivaren på Landskrona konsthall.

Kulturtorsdag i samband med utställningen Formgalleriet c/o Landskrona konsthall bjuder i veckan på ett samtal med Ingegerd Råman.

Landskrona konsthall får celebert besök på torsdag kväll. Ingegerd Råman, 72, får nog anses vara en av Sveriges mest kända glasformgivare och keramiker. När hennes nya kollektion, ”Viktigt” för IKEA presenterades för media var själva pressmaterialet på 35 sidor varav två filmer.

Hon har vid flera tillfällen blivit tilldelad utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form” och i sommar kan man fram till och med den 14 augusti se en utställning om henne på Nationalmuseum men först alltså ett samtal på konsthallen.
Det hela tar sin början klockan 18.30 den 30 juni.

Formgalleriet c/o Landskrona konsthall skapar i sommar en arena för gränsöverskridande produktformgivning. Ett trettiotal formgivare med anknytning till Skåne tar ut svängarna och utforskar gränslandet mellan design, konst och hantverk och visar upp ohämmade idéer, prototyper och pågående arbeten. Lokal och hållbar produktion lyfts fram och olika material samt arbetsmetoder presenteras.

Lär känna glasformgivaren och keramikern Ingegerd Råman.

Till arkivet