Annons

Klart för byggstart på Rådhuset

Senast nästa vecka lär arbetet med att renovera Rådhuset påbörjas.

Senast nästa vecka lär arbetet med att renovera Rådhuset påbörjas.

Uppdaterad 13.30

Äntligen är det klart för byggstart inne på Rådhuset. Alla upphandlingar är klara och idag hålls ett startmöte. Därefter är det fritt fram för hantverkarna att påbörja renoveringen av lokalerna så att Harrys ska kunna öppna i november.

Annons
 

Idag drar kommunens fastighetschef Claes Åsbrink en lättnadens suck. Efter oräkneliga turer kan nu renoveringsarbetet i Rådhuset sätta igång så att Harrys kan öppna.
– Äntligen. Vi ska ha startmöte idag. Sedan tar det väl någon dag för alla att etablera sig på platsen. Jag gissar att arbetet kommer att påbörjas senast nästa vecka, säger han till Landskrona Direkt.

Anledningen till den senaste förseningen var att de anbud som kom in på utförandet av arbetet var för dyra. Därför har kommunen fått stryka några jobb för att få ner priset.
– Det blir inget nytt innertak och dessutom har vi förenklat ventilationen samt fettavskiljningen i köket, säger Claes Åsbrink.
– Låsen kommer också att vara de befintliga och dessutom rör vi inte hissen idag. Det betyder att den kommer att ta max 500 kilo.

Fastighetschefen har förhoppningar om att krogen ska kunna slå upp portarna i november. Men vis av erfarenhet så vågar han inte lova något.
– Jag kan inte se att någonting skulle kunna stoppa oss nu. Men osvuret är bäst, avslutar Claes Åsbrink.

Ann Seth heter franchaisetagaren som ska driva Harrys och hon är av naturliga skäl glad.
– Jag fick beskedet förra veckan och det gladde mig mycket, säger hon till Landskrona Direkt.
– Jag tvekade inte att det skulle lösa sig. Nu blir det lite sent men det kanske finns någon mening med det också.

Ann Seth vågar inte lova när Harrys kommer att öppna men hon hoppas kunna göra det så fort som möjligt.
– Jag hade ju hoppas komma igång innan november men man vet ju aldrig vad som händer. Därför avvaktar jag med att spekulera i när vi kan öppna, avslutar hon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser