Nytt spännande utflyktsmål i Glumslöv

På Hillesdals Gård, strax söder om Glumslöv öppnar till helgen café och inredningsbutik. Foto: Privat.
På Hillesdals Gård, strax söder om Glumslöv öppnar till helgen café och inredningsbutik. Foto: Privat.
På Hillesdals  Gård, strax söder om Glumslöv öppnar till helgen café och inredningsbutik. Foto: Privat.
På Hillesdals Gård, strax söder om Glumslöv öppnar till helgen café och inredningsbutik. Foto: Privat.

Glumslöv blir i helgen en attraktion rikare. Alla som någon gång passerat Hillesdal Gård har bedårats av utsikten och säkerligen också fantiserat om vad som finns innanför väggarna. Nu får allmänheten tillträde eftersom paret Maria och Per Håkan Persson som köpt gården flyttar sin verksamhet hit.

– Paret som köpt gården drev tidigare livsstilsbutiken Boningshuset i Källs Nöbbelöv. Nu har vi beviljat bygglov så att de på gården i Glumslöv får driva blomsterbod samt servering och göra plats för parkeringsplatser, säger Johan Nilsson, planchef, som hälsar den nya verksamheten varmt välkommen till kommunen.
– Det här ligger helt rätt i tiden. Dessutom blir det ett läckert utflyktsmål.

Hillesdal Gård strax söder om Glumslöv har antagligen kommunens tjusigaste utsikt. Milsvitt kan man skåda över Glumslövs backar och det omgivande naturreservatet med sundet, Ven och Danmark i horisonten. Här öppnar på lördag en inredningsbutik och café i nytt namn, Hillesdal Inredning & Café.

Visionen är att bygga upp kreativa miljöer på gården där olika aktörer inom inredning och livsstil kan verka och dra nytta av varandras inriktning och målgrupper. Planen är att i framtiden locka ditt kvalitativa och spännande aktörer inom gebitet.
Vid starten kommer det bara att vara Maria Perssons inredningsbutik samt café men redan förs diskussion med intressenter som vill verka på gården i framtiden.
– Vi är övertygade om att detta kommer att bli ett mycket positivt tillskott och utflyktsmål både för Glumslöv som för Landskrona och övriga Nordvästskåne. Där kommer att vara spännande saker att titta på och att handla samt möjligheten att fika eller att äta något lätt med vidunderlig utsikt eller i vår lummiga trädgård, utlovar entreprenören som alltså hälsar nya som gamla kunder välkomna till öppningen på lördag, 11-17.

Öppet i butik och café kommer det sedan att vara onsdag-söndag varje vecka.

Bostad, inredningsbutik och ett café kommer att inhysas på Hillesdal Gård. Foto: Privat.
Bostad, inredningsbutik och ett café kommer att inhysas på Hillesdal Gård. Foto: Privat.
Utsikten! Foto: Privat.
Utsikten!
Foto: Privat.

Till arkivet