Annons

Ännu en oavgjord på bortaplan

Filip Pivkovski drog på sig två gula kort i matchen mot Oddevold och därmed missar han nästa match. Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Filip Pivkovski drog på sig två gula kort i matchen mot Oddevold och därmed missar han nästa match.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Än en gång hade BoIS läge att ta ledningen i söderettan. Men precis som i matchen mot Mjällby tidigare i våras så lyckades inte BoIS vinna. Istället spelade de randiga 0-0 på bortaplan mot Oddevold i en tämligen dålig match, framför allt i jämförelse med vad de randiga presterar hemma på IP. Det innebär att BoIS har spelat oavgjort i tre av sex bortamatcher. Mer om matchen senare.

Annons
 

Landskrona BoIS har betydligt svårare att få till samma spel på bortaplan som på IP. Detta syntes tydligt även på söndagen då de randiga mötte Oddevold på Rimnersvallen i Uddevalla. Det var ängsligt i passningsspelet och tempot tillsammans med mindre aggressivt försvarsspel gjorde att hemmalaget kunde göra lite som dom ville, i alla fall emellanåt. Och framför allt så var det de fasta situationerna som BoIS hade problem med.

I minut 13 och 14 hade Oddevold två bra nickchanser, den ena efter en hörna och den andra efter en frispark. Amr Kaddoura räddade dock en av nickarna och den andra gick över målet.

Efter den inledande kvarten fick BoIS mer fart på bollen och Erik Pärsson hade en skaplig chans. Det var dock Filip Pivkovski som hade det bästa läget då han blev helt ren men målvakten i Oddevold räddade till hörna.

I slutet av halvleken tappade BoIS tempot igen och inget av lagen lyckades få till något konstruktivt.

BoIS började bäst i andra halvlek och Erik Pärsson hade ett skapligt läge. Ännu närmare var Rasmus Alm men än en gång var målvakten med och räddade till hörna.

Därefter tog Oddevold över mer av spelet men förutom någon halvchans vid fasta situationer så skapade det inget.
– Vi är inte riktigt med de första tio minuterna men sen tar vi över spelet. Och på de chanserna vi hade så borde vi gjort mål. Men vi saknar kylan när vi är på bortaplan.

Det tråkigaste sett med BoIS-ögon var att Filip Pivkovski drog på sig två gula kort och därmed är han avstängd när BoIS ska möta Kristianstad borta måndagen den 4 juli.
– Jag tycker synd om Pivkovski. Domaren var inte konsekvent. Han hade blåst frispark vid ett flertal tillfällen då det drogs i tröjorna men utan att dela ut kort. Men det gjorde han till Pivkovski som redan hade ett gult kort sedan tidigare, säger Agim Sopi.

– Nu tar vi med oss denna pinnen hem trots att det känns om en förlust. Och sedan måste vi försöka bryta denna förbannelse redan nästa omgång. Ska vi gå upp i år så krävs det att vi börjar vinna även på bortaplan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser