Annons

EM med mersmak för Meja

meja_jenny

Bild från “Live-streamen” där Meja Engdahl Petersson och Jenny Engdahl väntar på poängen i “Kiss and Cry”.

Junior-EM i Holon, Israel är nu avklarat för Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF. Det blev en fantastisk upplevelse och inspirerande resa för den 13-åriga Landskronagymnasten.

Annons
 

Två dagars träning med två pass per dag inledde vistelsen.
Redan här fick Meja Engdahl Petersson känna på att bli jämförd med de ryska OS-favoriterna.
– Detta då hon fick träna på tävlingspodiet med full domarstyrka direkt efter världsnationen, berättar gymnastens mamma, tillika tränare Jenny Engdahl, som var på plats i Israel för att följa dotters EM-debut.

Tävlingsdag ett inleddes med tunnband och andra riskkastet blev lite felplacerat, men Meja Engdahl Petersson fortsatte som om inget hänt. En ganska bra start på tävlingen och poäng som på en nationell tävling.

Rep-programmet  som var andra grenen var bättre än tunnband och domarsiffrorna steg något.
– Meja var nöjd med sin insats. Dagen avslutades med att titta på seniorernas trupptävling, säger Jenny Engdahl.

Lördagen inleddes med program i boll och Meja Engdahl Petersson lyckades över förväntan med sitt program och fick poäng över 12.
– Vilket vi upplevde som mycket positivt.

Kägelprogrammet satt också som det skulle och ytterligare en poäng över 12 blev resultatet.
Tävlingsdag två avslutades med att titta på de bästa juniorerna samt Europas och världens 20 bästa gymnaster, enligt ranking, som gjorde upp om EM-titeln.
– Det var kokande stämning och fantastiska prestationer på mattan av de OS-laddande nationerna.

Vistelsen i Israel avslutades med sightseeing i Jerusalem, bad i “Döda Havet” och bankett där Meja Engdahl Petersson dansade Sverige till final.
–  En oförglömlig upplevelse som stärkt Mejas självförtroende och gett energi att träna ännu hårdare inför eventuella nya landslagsuppdrag för Sverige. Inga framskjutna placeringar men hon har gjort allt helt efter förmåga och EM bär respekt med sig, avslutar Jenny Engdahl

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser