Annons

Höga anbud försenar Harrys

Någon flitens lampa lyser inte i Harrys blivande lokaler i Rådhuset. Och när det kan bli aktuellt att öppna krogen vågar ingen svara på. Förhoppningsvis klarnar det i nästa vecka. Men erfarenheten säger att osvuret är bäst.

Någon flitens lampa lyser inte i Harrys blivande lokaler i Rådhuset. Och när det kan bli aktuellt att öppna krogen vågar ingen svara på. Förhoppningsvis klarnar det i nästa vecka. Men erfarenheten säger att osvuret är bäst.

Först var målet att Harrys skulle slå upp portarna i Rådhuset i oktober förra året. Därefter flyttades öppningen fram till våren och så sent som i februari i år hoppades franchisetagaren Ann Seth att kunna öppna runt midsommar. Nu är planerna framflyttade igen och tidigast i höst kan det bli tal om premiär. Anledningen till den senaste förseningen är att upphandlingen av renoveringsarbetet dragit ut på tiden.

Annons
 

Etableringen av Harrys har blivit en riktig långkörare. Efter att ett tioårskontrakt högtidsfullt skrevs under av berörda parter den 24 april ifjol har turerna varit många. Först visade det sig att kommunen ifrågasatte den ekonomisk säkerheten i kontraktet och när detta långt om länge klargjorts och godkänts av parterna dök nästa problem upp. Upphandlingen av arbetet som ska göras i Rådhuset.
– Det visade sig att anbuden blev allt för höga för att de skulle vara acceptabla. Därför var vi tvungna att minska arbetet för att få ner anbudet, säger Claes Åsbrink, chef för fastighetsavdelningen i Landskrona stad.
– Upphandlingen är i sitt slutskede och jag räknar med att allt ska vara klart denna eller nästa vecka, säger han.

Att det skulle finnas någon risk för att hela affären går i stöpet tror inte Claes Åsbrink.
– Det är ingen risk att det inte blir av som jag ser det.

Alla bygglov och tillstånd gällande lokalerna är klara. Någon ansökan om serveringstillstånd, så att det kan säljas alkohol när det väl öppnas, är inte inskickat.
– Nej, vi har inte fått in någon sådan ansökan ännu, säger Marcus Strömberg på Individ- och familjeförvaltningens tillståndsenhet.
– När det väl kommer in en sådan ansökan och vi på förvaltningen sett att den är korrekt ifylld så tas ärendet upp i individ- och familjenämndens arbetsutskott vilka har möte en gång per månad. Allt som allt brukar ett sådant ärende ta 6-8 veckor efter att en komplett ansökan är inskickad, förklarar Marcus Strömberg.

Ingen kan alltså säga ungefär när det kan bli aktuellt med premiär för Harrys.
– Får vi bara klart upphandlingen så tror jag att det går fort. Förhoppningsvis kan vi svara på alla frågor i början av nästa vecka, avslutar Claes Åsbrink.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser