Fler politiker lämnar förtroendeuppdrag

Med omedelbar verkan lamnar Alinda Zimmander sitt uppdrag som socialdemokratiskt förtroendevald politiker i kommunstyrelsen.
Alinda Zimmander lämnade ifjol sitt uppdrag som socialdemokratiskt förtroendevald politiker i kommunstyrelsen. Nu är hon istället redo att ta på sig uppdrag i regionen.
Med omedelbar verkan lamnar Alinda Zimmander sitt uppdrag som socialdemokratiskt förtroendevald politiker i kommunstyrelsen.
Med omedelbar verkan lämnar Alinda Zimmander sitt uppdrag som socialdemokratiskt förtroendevald politiker i kommunstyrelsen.

I går berättade vi om Erik Rantzows avhopp från Liberalerna, idag följs det av tunga avsägelser hos såväl socialdemokraterna som moderaterna.

Socialdemokraternas andranamn på vallistorna, Alinda Zimmander, har meddelat att hon med omedelbar verkan lämnar sitt uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen.

Enligt hennes partikamrat, tillika kommunstyrelsens andre vice ordförande, Jonas Esbjörnsson, beror avhoppet på att hon fått ett nytt jobb.
– Jag har inte talat med henne personligen men det är den uppgiften jag har fått. Vad jag har förstått så kommer hon att behålla sina övriga politiska uppdrag.

Alinda Zimmander är ledamot i fullmäktige samt andre vice ordförande i omsorgsnämnden, det senare uppdraget kommer hon att fortsätta inneha. Landskrona Direkt har försökt nå Alinda Zimmander för en kommentar.

Även moderaterna har ett tungt avhopp i veckan då Johanna Kyander, en av partiets fyra ordinarie ledamöter i fullmäktige och tillika 1:e vice ordförande  i teknik- och servicenämnden inkommit med en avsägelse då hon har för avsikt att flytta till Lund.

Läs mer:
Erik Rantzow lämnar Liberalerna

Till arkivet