Seriefinal för BoIS

BoIS tränare Agim Sopi ser fram emot söndagens match mot Utsikten.
BoIS tränare Agim Sopi ser fram emot lördagens premiär i söderettan då BoIS möter Oskarshamns AIK på bortaplan.
BoIS tränare Agim Sopi ser fram emot lördagens seriefinal i söderettan då BoIS möter Öster på bortaplan.

Fotbolls-EM i all ära. För alla som hejar på BoIS är det fotboll på en annan nivå som står i fokus imorgon. Klockan 11.15 lämnar en buss full med taggade BoISare IP med slutdestination Växjö. Det är dags för seriefinal mot Öster som ligger etta i söderettan.

Imorgon klockan 16.00 är det dags för seriefinal i division 1 södra. Det är serieledarna Öster som tar emot tvåan Landskrona BoIS vars tränare Agim Sopi tror på en tuff match.
– Jag tror att det laget som gör minst misstag vinner, säger han till Landskrona Direkt.
– Vi har ungefär samma taktik och spelar samma typ av fotboll. Deras styrka är försvaret plus att de har en bra centrallinje med mycket rutin.

Idag är spelarna lediga från träning men tidigare i vecken har truppen kört på.
– Vi hade en DM-match plus att vi tränat som vanligt. Igår passade vi även på att analysera matchen mot Mjällby. Vi konstaterade att vi måste vara hungrigare i anfallet och ha ett aggressivt försvarsspel, säger Agim Sopi och förklarar varför truppen har ledigt från träning idag.
–Jag vill ha fräscha spelare imorgon. Vid ett enda tillfälle har vi tränat dagen innan match och det var inför matchen mot Tvååker. Den vet vi hur den slutade. Därför fortsätter vi att köra träningsfritt dagen innan match.

Beträffande anfallet så är det Admir Aganovic som får stångas med Österförsvaret sedan Erik Pärsson skadade nyckelbenet i den förra matchen. BoIS sjukgymnast Tomas Mårtensson tror att skadan tar två till fyra veckor att läka. Agim Sopi hoppas dock på ett snabbare tillfrisknande.
– Han har gott läkekött, säger tränaren och skrattar.

Vilka elva BoISare som står på plan när domaren blåser igång matchen imorgon vill inte Agim Sopi avslöja.
– Jag vill inte ge våra motståndare något gratis. Därför håller jag startelvan för mig själv. Men det kommer att vara elva riktigt taggade spelare som har en uppgift. Att göra allt i nittio minuter plus tilläggstid. Gör dom det och lyckas vara koncentrerade så tror jag att vi vinner mot Öster. Men det kommer att bli oerhört tufft.

Till arkivet