Invigning av Urania Titani – Det sinnliga lusthuset

I morgon, lördag, bjuder Tycho Brahe-museet på Ven in till vernissage och invigning av den nya utställningen Urania Titani – Det sinnliga lusthuset.

I Tycho Brahes trädgård odlades inte bara örter, frukter och grönsaker. Bland växter och rabatter söktes också en andlig upplevelse. I lusthuset kan du kanske få känslan av hur en stilla stund var för de som levde och besökte Uraniborgs trädgård. Slå dig ner, spela ett spel, lyssna till lutan, studera en dikt och fundera över livet.

– Välkommen på vernissage av utställningen Urania Titani – Det sinnliga lusthuset på Tycho Brahe-museet på Ven. Litteraturvetaren Peter Zeeberg och lutenisten Pierre Nordahl inviger utställningen kl. 12 och det blir sedan mingel med tilltugg och alkoholfri dryck fram till klockan 14, hälsar Nina Petersson platschef på Tycho Brahe-museet.

 

Till arkivet