Annons

Daniel Berlin listad bland de bästa i världen

Daniel Berlin driver en av världens bästa krogar. Mycket av det han serverar odlar han själv. Foto: Selfie

Daniel Berlin driver en av världens bästa krogar. Mycket av det han serverar odlar han själv.
Foto: Selfie

The Worlds 50 best restaurants är världens mest prestigefyllda lista att ligga med på. Nästan 1000 experter listar de hundra bästa restaurangerna i hela världen och idag presenterades de som placerat sig på platserna 51-100. På listans 93:e plats finner vi Daniel Berlin krog som drivs av Landskronasonen med samma namn.
– Det är fantastiskt roligt. Det är den listan som gäller, säger kocken och är strålande glad.

Annons
 

Landskrona Direkt har skrivit spaltmeter om Daniel Berlin och hans framgångar som kock. Senast fick han en stjärna i Guide Michelin. Nu fortsätter alltså framgångarna. En 93:e plats smäller så högt att stjärnkocken sätter sig på planet till New York på söndag för att vara med när de 50 bästa restaurangerna presenteras dagen efter.
– Jag åker över för att vara med. Där träffar man allt och alla, såväl folk man känner som nya bekantskaper, säger han och fortsätter.
– Det är svårt att beskriva mina känslor. Ni på Landskrona Direkt har följt mig hela resan och vet att jag började längst ner. Att ha hamnat på denna listan är en fantastisk dröm som gått i uppfyllelse.

De som eventuellt vill testa på Daniel Berlins mat som serveras i Skåne Tranås på Österlen får vänta till hösten.
– Det är praktiskt taget fullbokat hela sommaren men vi har ett fåtal platser kvar i höst. Men man kan alltid sätta sig på en reservlista. Då och då händer det att vi får avbokningar, avslutar han.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser