Brand i svets

En svetsbrand uppstod på industriområdet på måndagseftermiddagen. Foto: André Tajti - AT-Foto.se
En svetsbrand uppstod på industriområdet på måndagseftermiddagen. Foto: André Tajti - AT-Foto.se
En svetsbrand uppstod på industriområdet på måndagseftermiddagen. Foto: André Tajti - AT-Foto.se
En svetsbrand uppstod på industriområdet på måndagseftermiddagen. Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Vid 16-tiden larmades räddningstjänsten till en brand på industriområdet. Branden ska ha uppstått i en acetylenflaska tillhörande en gassvets. Brandkåren var snabbt på plats och dämpa eldsvådan. Man tog sedan bort acetylenflaskan och backade tillbaka. Det är oklart om det finns någon explosionsrisk.

När acetylen utsätts för värme kan de sönderfalla och få till följd att flaskan kan explodera. Det kan ske inom några minuter men även efter 24 timmar. Vid explosionsrisk spärras ett område på 300 meter av.

Till arkivet