BoIS krossade Höllviken

BoIS firar segern över FC Höllviken tillsammans med fansen på Engelska läktaren.
BoIS firar segern över FC Höllviken tillsammans med fansen på Engelska läktaren.
BoIS firar segern över FC Höllviken tillsammans med fansen på Engelska läktaren.
BoIS firar segern över FC Höllviken tillsammans med fansen på Engelska läktaren.

Det var inget snack om saken när BoIS tog emot FC Höllviken på IP på söndagen. De randiga vann överlägset med 4-0 inför 2 453 åskådare. Den största hjälten var Erik Pärsson som gjorde matchens tre första mål. Spiken i kistan satte Filip Pivkovski när han gjorde 4-0 i slutet av matchen.

BoIS ville visa sin hemmapublik att bortamatchen senast mot Tvååker och cupmatchen mot Skabersjö tidigare i veckan var tillfälligheter. Och visst visade dom det. De 2 453 åskådarna som såg BoIS besegra Höllviken med 4-0 på söndagen skriver säkerligen under på detta.
Redan efter fyra minuter var Erik Pärsson nära att nicka in ett inlägg från högerkanten.

BoIS fortsatte att pumpa på men efter hand lyckades Höllviken dra ner tempot i spelet en aning. Men det var då som BoIS nya skyttekung Erik Pärsson presenterade sig. I minut 36 kunde han från nära håll göra 1-0 i öppet mål efter en fin brytning av Filip Pivkovski och ett snyggt pass av Rasmus Alm.

Andra halvlek började som den första, med en vass målchans men Filip Pivkovskis avslut var för tamt. Istället skulle det dröja till minut 57 innan det blev förändring på resultattavlan. BoIS rullade upp hela Höllvikenförsvaret och Erik Pärsson kunde än en gång slå bollen i öppet mål. Och om 2-0 var vackert så var 3-0, som kom tre minuter senare, om möjligt ännu vackrare och vem gjorde målet om inte Erik Pärsson efter ett fantastiskt anfall där praktiskt taget hela BoIS mittfält var inblandade.

Därefter sker ett antal byten i båda lagen och matchbilden förändras en aning. Intensiteten minskar, dock utan att BoIS tappar kommandot och då det återstår en minut av ordinarie tid så gör Filip Pivkovski 4-0.

Höllvikens tränare Anders Grimberg var ödmjukheten själv efter matchen.
– Jag bruka säga att det där med rättvisa matcher är svårt. Det laget som gör flest mål vinner alltid rättvist oavsett hur matchen sett ut. Men jag måste erkänna. BoIS vann mycket rättvist, sade han efter matchen.

BoIS tränare Agim Sopi var strålande glad.
– Vi hade en dålig dag på jobbet mot Tvååker. Detta har vi pratat mycket om. Vi har talat om vikten att studsa tillbaka till vinnarspåret igen och det gjorde vi idag. Vi visar att vår totalfotboll fungerar. Jag tycker att vi spelade en fantastisk fotboll, säger han och betonar hur viktig segern var.
– Jag kan inte nog säga hur viktig denna segern var.

Agim Sopi talar om många spelare och berömmer Rasmus Alm, Filip Pivkovski, Thierry Zahui och naturligtvis Erik Pärsson. Men han poängterar att hela laget gjorde en stark insats idag.
– Hela laget ska ha en stor eloge, säger han.
– Det är alltid roligt att vinna och 4-0 är härliga siffror. Men det allra roligaste var kanske att Ismael Diawara fick hålla nollan idag.

Med en dryg kvart kvar av matchen ersatte Admir Aganovic Erik Pärsson som var rejält bandagerad direkt efter matchen.
– Jag fick en lårkaka men någon större fara är det inte, säger tremålsskytten som dock missar nästa match på grund av att han drog på sig sitt tredje gula kort. Detta var dock inget som verkade störa sinnet på Erik Pärsson.
– Att göra ett hattrick är jättestort. Det känns fantastiskt eftersom det var tveksamt om jag skulle spela. Det slutliga beslutet togs i samband med uppvärmningen inför matchen.

En annan som riskerar att missa nästa match är Filip Pivkovski som direkt efter söndagens match reser söderut tillsammans med Agim Sopi för att ansluta till Makedoniens U21-landslag.
– Vi ska till Kiev för att möta Ukraina men jag kommer hem igen på fredag. Men det är möjligt att dom behåller Filip ytterligare en tid då de även ska möta Vitryssland i en träningsmatch. Vi får se hur det blir, säger Agim Sopi som är assisterande tränare för U21-landslaget.

I och med att Öster besegrade Norrby med 1-0 idag så ligger BoIS kvar på en andraplats, en poäng bakom Öster och tre före Presba Birlik.

Erik Pärsson har just gjort 1-0. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Erik Pärsson har just gjort 1-0.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Thierry Zahui var trots sina 166 centimeter, gigantisk på mittfältet i matchen mot Höllviken. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Thierry Zahui var trots sina 166 centimeter, gigantisk på mittfältet i matchen mot Höllviken.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Erik "Mr Hattrick" Pärsson. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Erik ”Mr Hattrick” Pärsson.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Filip Pivkovski är en av hörnstenarna i dagens BoIS-bygge. Han ligger bakom mycket av det offensiva spelet och idag fick han även göra mål. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Filip Pivkovski är en av hörnstenarna i dagens BoIS-bygge. Han ligger bakom mycket av det offensiva spelet och idag fick han även göra mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Agim Sopi njuter efter söndagens seger över FC Höllviken. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Agim Sopi njuter efter söndagens seger över FC Höllviken.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Till arkivet