Föredrag om restaureringen av Örenäsgånggriften

Under KulturTorsdag 12 maj bjuds det på föredrag om restaureringen av Örenäsgånggriften.
Under KulturTorsdag 12 maj bjuds det på föredrag om restaureringen av Örenäsgånggriften.
Under KulturTorsdag 12 maj bjuds det på föredrag om restaureringen av Örenäsgånggriften.
Under KulturTorsdag 12 maj bjuds det på föredrag om restaureringen av Örenäsgånggriften.

Få en unik inblick i Örenäsgånggriftens konstruktion. Under veckans kulturtorsdagsprogram på Landskrona museum håller arkeologerna Svend Illum Hansen och Susan Hydén föredrag om gånggriftens restaurering.

I Örenäs finns en av Skånes bäst bevarade gånggrifter. Under hösten 2015 restaurerades gånggriften efter att ha varit stängd under ett drygt år på grund av att takblocken börjat rasa in. Restuareringsarbetet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Landskrona stad och Lunds universitet och Svend Illum Hansen från Nordisk Megalit Restaurering.

På torsdag, den 12 maj klockan 18:30 kommer Svend Illum Hansen, arkeolog och konservator, till Landskrona museum och berättar om restaureringen av Örenäsgånggriften. Dessutom kommer Susan Hydén, arkeolog från Lunds universitet och berättar om gånggriftens historia i Skåne.

Till arkivet