Roddsäsongen officiellt invigd

rodd_dop

Vid Landskrona Roddklubbs traditionella roddsäsongsinvigning den 1 maj döptes bland annat en nyinköpt kustroddssingel. Mångårige roddaren Stig ”Svante” Svantesson hade bidragit till inköpet. Han fick också äran att döpa båten till Svante 2.

– Högtidligheterna inleddes med en tyst minut för nyligen bortgångne medlemmen och revisorn Bertil Lundh, meddelar roddveteranen Bengt Nilsson som därefter fick lyssna till klubbens ordförande Benny Wernström som berättade om kommande aktiviteter. En sådan är Triangelrodden den 11 juni där roddklubbarna i Landskrona, Helsingborg och Helsingör tävlar mot varandra.  I år är det LRK:s tur att arrangera. Samma dag ska också ”Gamla roddare” träffas för att berätta minnen och roddhistoria för varandra på roddklubben.

När vattnet har blivit lite varmare väntar också en roddskola för vuxna under ledning av Bengt Nilsson. Klubbens masterroddare siktar på VM som i början av september nästan går på hemmaplan, i Köpenhamn.

Sedan båtdop och flagghissning hade klarats av förklarade Benny Wernström säsongen för invigd och båtarna sattes i sjön. Därefter bjöds deltagarna på kaffe.

 

 

Till arkivet