Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Författarbesök av Ebba Witt Brattström på biblioteket

EbbaWitt-Brattstrom

Ebba Witt Brattström. Foto: Marie Klingspor Rotstein

Tisdagen den 3 maj kl 19.00 besöker Ebba Witt Brattström stadsbiblioteket.
–  Hon kommer hit för att prata om sin senaste bok Århundradets kärlekskrig, meddelar bibliotekarie Annika Liljengren.

Annons
 

Århundradets kärlekskrig är influerat av Märta Tikkanens klassiker Århundradets kärlekssaga från 1978. Den handlar om ett äktenskap mellan en kvinna och en man som har levt tillsammans en stor del av sitt liv och som nu helt havererar. Det som en gång var stor kärlek har vänts till långdragen kamp. Det är brutalt, slagfärdigt, naket, ömkligt. Och oändligt sorgligt.

Ebba Witt-Brattström är litteraturprofessor vid Helsingfors universitet. Hon har skrivit en rad litteraturhistoriska böcker, bl a om Moa Martinson och Edith Södergran. I Å alla kära systrar! från 2010 ger hon en personlig skildring av 1970-talets kvinnorörelse och Grupp 8. I Stå i bredd: 1970-talets kvinnor, män och litteratur från 2014 ger hon en helt ny bild av en litterärt livaktig epok.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser