Jonas Olsson hoppas på EM-biljett

Jonas Olsson tillsammans med WBA:s sportchef Richard Garlick i samband med att Jonas Olsson nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben att gälla även under nästa säsong. Foto: Gareth McAuley, (Jonas mittbackskollega, reds anm.)
Jonas Olsson tillsammans med WBA:s sportchef Richard Garlick i samband med att Jonas Olsson nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben att gälla även under nästa säsong. Foto: Gareth McAuley, (Jonas mittbackskollega, reds anm.)
Jonas Olsson, här på gymmet tillsammans med WBA-kollegan Ben Foster, har ännu inte gett upp hoppet om att bilda mittbackslås under sommarens EM-slutspel i Frankrike. Foto: Selfie/Ben Foster.
Jonas Olsson, här på gymmet tillsammans med WBA-kollegan Ben Foster, har ännu inte gett upp hoppet om att bilda mittbackslås under sommarens EM-slutspel i Frankrike.
Foto: Selfie/Ben Foster.

Ex-BoISaren Jonas Olsson har enligt honom själv haft den bästa säsongen i West Bromwich på många år. I måndags blev han av Daily Mail utsedd till matchens lirare efter att han raderat ut Premier Leagues skytteligaledare Harry Kane i Tottenham. Nyligen har han även skrivit på för ytterligare ett år i Birminghamklubben och nu hoppas han att han får följa med till Frankrike i sommar för att spela EM.

Jonas Olsson skrev nyligen på för ett nionde år i Birminghamklubben West Bromwich Albions.
– Mitt tidigare kontrakt gick ut till sommar. Men vi har snackat sedan nyår och varit ganska överens hela tiden. Jag ville stanna och de ville ha mig kvar. Därför har jag inte heller pratat med någon annan klubb.

Efter att ha suttit på bänken några omgångar spelade han hela andra halvlek mot Arsenal förra veckan och gjorde det så bra att han fick förtroendet från start när man skulle möta Tottenham på White Hart Lane i London i måndags.
– Det har gått bra hela året. Faktum är att jag tycker att jag har haft min bästa säsong på flera år. Men eftersom vår placering gör att vi praktiskt taget är klara för spel i Premier League även nästa år så har tränaren valt att gå runt på lite fler spelare. Konkurrensen är också hårdare än på många år. I somras värvade vi såväl James Chester från Hull som Jonny Evans från Manchester United och de är mycket duktiga.

Jonas Olsson landslagsdebuterade mot Vitryssland i juni 2010 och blev uttagen i Sveriges trupp till fotbolls-EM 2012. Nu hoppas han få chansen att spela EM i Frankrike till sommaren.
– Med tanke på säsongen jag har gjort och att det är i Premier League jag spelar så borde jag vara aktuell. Samtidigt är konkurrensen hård. Men det är klart att jag hoppas, säger han.
– Jag har sporadisk kontakt, framför allt med Mackan (Marcus Allbäck). Vi får se hur det blir.

Jonas är etablerad och lika populär som uppskattad i England. Frågan är om han rent av hade haft större chans att ta en plats i Englands trupp.
– Hahahahaaa…. Det skulle vara för att jag känner Roy (Hodgson). Men nej, det finns många fantastiskt duktiga mittbackar här, så jag tror att konkurrensen är för tuff.

Idag ligger West Bromwich på 13:e plats i tabellen och Jonas Olsson har tre matcher kvar på säsongen för att övertyga Erik Hamrén och landslagsledningen att han är en man för fotbolls-EM. Närmast möter de West Ham på hemmaplan på lördag. Därefter väntar Bournemouth borta innan säsongen avslutas med en hemmamatch mot Liverpool söndagen den 15 maj.
– Med tanke på hur bra det gått de senaste två matcherna så hoppas och tror jag att jag får avsluta säsongen i startelvan. Sedan kan jag bara hoppas på en biljett till Frankrike i sommar, avslutar Jonas Olsson.

Jonas Olsson tillsammans med WBA:s sportchef Richard Garlick i samband med att Jonas Olsson nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben att gälla även under nästa säsong. Foto: Gareth McAuley, (Jonas mittbackskollega, reds anm.)
Jonas Olsson tillsammans med WBA:s sportchef Richard Garlick i samband med att han nyligen förlängde sitt kontrakt med klubben.
Foto: Gareth McAuley, (Jonas mittbackskollega, reds anm.)
Till arkivet