Annons

Claes Moser om avantgardism

Claes Moser.  Foto: Pressbild

Claes Moser.
Foto: Pressbild

Antikrundan-profilen Claes Moser är museets dragplåster på söndag.

Annons
 

Söndagsprogrammet den 24 april på Landskrona museum gästas av TV-profilen Claes Moser som i filmsalen kommer att hålla föredrag och bildvisning på temat “Avantgardets olika skepnader under 1900-talet”.

Utställningen Nell Walden och der Sturm på Landskrona museum berättar om Sturmrörelsen under tidigt 1900-tal. Claes Moser kommer i sitt föredrag att komplettera den konsthistoriska bilden genom att berätta om andra avantgardistiska riktningar som utvecklas under denna period i Europa. Parallellt med Der Sturm föds under 1900-talets första årtionden flera rörelser i vilka inflytelserika svenskar deltar. Bakgrunden till avantgardet kan man finna i symbolism, dekadans och sökande.
Med andra ord en spännande tid.

Föredraget kör igång klockan 14.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser