Annons

Händelserik helg i idrottens tecken

Som kalvar på grönbete. I veckan har stans fotbollsklubbar finslipat formen på naturgräs inför stundande seriepremiärer.

Som kalvar på grönbete. I veckan har stans fotbollsklubbar finslipat formen på naturgräs inför stundande seriepremiärer.

Det vankas en intressant idrottshelg i Landskrona.
Som vi tidigare berättat matchar framtidens handbollsstjärnor i Idrottshallen.
Dessutom ligger flera klubbar på läger men det bjuds även på  cuper och seriematcher i fotboll.

Annons
 

Största händelsen är fyrnationsturneringen i handboll som hålls i Landskrona idrottshall 8-10 april. Här möter Sveriges U 18-landslag i handboll Norge, Portugal och Spanien. Turneringen inleds ikväll med match mellan Norge och Portugal kl. 18:00. Därefter spelar Sverige mot Spanien kl. 20:30.  Entré 100 kr/vuxen och 50 kr/barn. Barn under 7 år går in gratis i vuxet sällskap.

Det dröjer ytterligare en vecka innan BoIS har seriepremiär borta mot Oskarshamn. Däremot har Borstahusens Bollklubb, BK Landora, Asmundtorps IF, Glumslövs FF samt IK Wormos damer alla seriepremiär på hemmaplan till helgen.

Inte mindre än tre cuper för ungdomar spelas också i helgen. I Häljarp arrangerar Häljarps IF sin årliga Vårcup, en turnering för barn 7-12 år. På Landskrona IP har BK Landora stor finalhelg i sin Vintercup och BoIS står som värd för Landskrona Cup.

Träningsläger
I helgen gästas Landskrona av fyra fotbollslag på träningsläger. Det är IFK Värsås herrlag som spelar i division 6, Staffanstorps GIF (P00/01), Kindaholm FF:s damer och Älvängens IK (P00).

– Landskrona är en populär stad att ha träningsläger i. Vi har många och bra planer men också bra boende till rimliga priser att erbjuda klubbarna. Vi har också närheten som spelar en avgörande roll för många, berättar Almir Hodzic chef för idrottsanläggningar på fritids- och kulturförvaltningen.
– Vår förhoppning är att de under sin lägervistelse blir nyfikna på Landskrona och därmed vill återvända hit för att uppleva fler saker som vår fina stad erbjuder så som kulturen, arkitekturen, naturen och bad och stränder, avslutar Almir Hodzic.

Läs mer:
Framtidens handbollsstjärnor matchar i Landskrona

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser