Annons

Framtidens handbollsstjärnor matchar i Landskrona

Tidigare var det legendariska  "Bengan Boys" som trivdes i Landskrona. Här en ung Kim Andersson tillsammans med förbundskapten Bengt Johansson och Stefan Lövgren vid en presskonferens efter em match mot Island 2003.

Tidigare var det legendariska “Bengan Boys” som trivdes i Landskrona. Här en ung Kim Andersson tillsammans med förbundskapten Bengt Johansson och lagkapten Stefan Lövgren vid en presskonferens efter en match mot Island 2003. Nu är det dags för nya handbollsstjärnor att luftas i Landskrona.

Svenska handbollsstorheter som Tomas Svensson, Martin Frändesjö, Magnus Wislander, Stefan Lövgren, Ola Lindgren, Ljubomir Vranjes, Staffan Olsson och Kim Andersson för att nämna några, har under sin karriär spelat handbollslandskamp i Landskrona idrottshall. Nu är det dags för en ny generation att inta den vackra hallen. I april gör ett nytt landslag landskampsdebut i Landskrona.

Annons
 

Den 8-10 april spelas handbollsturneringen Scand Iberico Tournament i Landskrona idrottshall. I turneringen deltar fyra nationer; Sverige, Norge, Spanien och Portugal.

I Malmö Arena är det OS-kval för herrlandslaget i handboll 8-10 april. Samtidigt i Landskrona idrottshall är det premiär för ”framtidens landslag”, handbollens yngsta på herrsidan, U 18 med spelare födda 1998/1999. Några dagars träning först, och sedan är det dags för Scand Iberico Tournament.

Turneringen är ett samarbete mellan nationer i Skandinavien och Iberiska halvön, därav turneringsnamnet. Det var fem nationer från början, förutom de redan nämnda även Danmark, vilka  valde att hoppa av samarbetet för några år sedan. Åldersklasserna på herrsidan är U 18 och U 19 och på flicksidan U 17 och U 18. Det ena året spelas turneringen i Skandinavien och det andra på Iberiska halvön eller vice versa.

Landskrona har en av landets trevligaste hallar
– Vi är glada för att komma till Landskrona med en ungdomsturnering igen, säger Svenska Handbollförbundets landslagschef Lasse Tjernberg. Vi har varit där tidigare och har bara goda erfarenheter av GW Landskrona HK som lokal arrangörsklubb. Dessutom så har de ju en av landets trevligaste hallar att spela i.

För Sveriges lag är det den allra första landskampen efter några års förberedelser med riksläger och sammandragningar. Förbundskapten för detta yngsta landslag på herrsidan är Jerry Hallbäck.
– Det är ett bra lag. Men hur vi står oss jämfört med andra länder, det har vi egentligen ingen koll på i dagsläget för det här är ju den första turneringen vi gör. Jag tycker vi har en spännande spets i laget och många intressanta spelartyper som testat på både Division 1-spel och även elitseriespel. Och i de sammanhangen har de gjort bra ifrån sig.

Redan den 6 april finns möjlighet att se fin handboll i Landskrona.
– Vi har också valt att samlar ihop de killar som är söderifrån och inte riktigt fick plats i landslagstruppen men som är nära, och med dem spelar vi en internmatch på onsdagen klockan 19.45 i Landskrona Idrottshall, tipsar Jerry Hallbäck vars stora begivenhet med det unga landslaget är  U 18 EM i Kroatien i augusti. 

Spelprogrammet för Scand Iberico Tournament i Landskrona spelas enligt följande:

Fredagen 8 april:
Kl. 18.00: Norge-Portugal
Kl. 20.30: Sverige-Spanien

Lördagen 9 april:
Kl. 16.00: Sverige-Portugal
Kl. 18.00: Spanien-Norge

Söndagen 10 april:
Kl. 11.00: Portugal-Spanien
Kl. 13.00: Sverige-Norge

Roland "Stolle" Telin och Bengt Johansson såg till att den stora handbollspubliken i Landskrona trivdes innan match.

Roland “Stolle” Telin och Bengt Johansson såg till att den stora handbollspubliken i Landskrona trivdes innan match.

Sveriges vänsternia Stefan Lövgren stänker in en boll till drygt 2000 åskådares förtjusning. Fullsatt i Landskrona idrottshall när Bengan Boys gästade.

Sveriges vänsternia Stefan Lövgren stänker in en boll till drygt 2000 åskådares förtjusning. Fullsatt i Landskrona idrottshall när Bengan Boys gästade.

 

En kommentar till "Framtidens handbollsstjärnor matchar i Landskrona"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Händelserik helg i idrottens tecken

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser