Silvermedalj i störtlopps-SM

Alexander Köll SM-tvåa i störtlopp 2016.
Från Landskrona till
Alexander Köll SM-tvåa i störtlopp 2016.
Alexander Köll SM-tvåa i störtlopp 2016.

Alexander Köll från Landskrona Ski Club lyckades inte försvarar SM-guldet i störtlopp utan fick i år se sig besegrad av ”pensionerade” Hans Olsson från IFK Mora AK.

Alexander Köll som ifjol blev svensk mästare lyckades alltså inte följa upp bedriften när SM i störtlopp avgjordes i Duved igår. 26-åringen fick se sig besegrad med 66 hundradelar av rutinerade Hasse Olsson som ifjol lade fartdräkten på hyllan. Även en norrman, Andreas Lodden, klämde in sig före Alexander Köll i placeringslistan.

På damsidan vann som väntat Kajsa Kling från Åre.

Silvermedalj i störtlopp till Landskrona är inte fy skam även om Alexander Köll som världscupdebuterade tidigare under säsongen alltså skämt bort oss mer förut.  Det är trots allt först till 2019 och VM i Åre som han ska vara på topp.

Till arkivet