Två smarta prylar blir en

Wi-fikylen kan komma att bli en succé i sommar.
Wi-fikylen kan komma att bli en succé i sommar.
sin wifi-väska för kylda vätskor den så kallade wifi-kylen
Gunnar Eskilsson med sin wifi-väska för kylda vätskor den så kallade wi-fikylen

Gunnar Eskilsson, som till vardags arbetar på Landskrona Energi, är en tänkande man. Idag meddelar han att hans nya uppfinning, wi-fikyl, är redo att visas upp. Det rör sig om en kylväska som inte behöver några kylklampar. Istället drivs kylslingorna i väskan via wi-fi.

Det var förra sommaren som Gunnar Eskilsson tröttnade på kylklamparna som han av någon anledning alltid glömde att lägga in i frysen, med följd att kylväskan till drycker till utflykten dagen efter kunde lämnas därhän.
– Det var likadant varje gång, säger han.
– Sen var det en dag i september som jag och några kollegor på jobb satt och snackade om problemet. Det började först som ett skämt men allt eftersom så tändes idén. Då kontaktande jag företagsledningen och de gav mig ett par månader att utveckla. Det enda jag hade att rätta mig efter var att det skulle vara miljövänligt och att jag skulle använda mig av material som redan fanns att tillgå. Det fick inte heller gå ut över mitt ordinarie arbete.

Efter många timmar i sin källare på Vårgatan lyckades han få fram en prototyp.
– Det härliga var att det fungerade direkt, säger Gunnar Eskilsson.
– Så jag tog upp prototypen till cheferna på jobb och de blev eld och lågor. Så jag fick då göra en ny, mer designad modell. Och nu har vi gjort ett hundratal som vi ska visa upp på TV, säger Gunnar Eskilsson hemlighetsfullt.
– Vi får inte avslöja något innan men det rör sig om ett program om ett gigantiskt varuhus där det jobbar ett par sköna killar.

Uppfinnaren kommer dock redan idag att visa upp sin väska för alla som är intresserade.
– Jag ska visa upp den i samband med att vi är på Östervångsplan och informerar om Landskrona Energi vid lunchtid idag. Vi kommer att stå mellan Netto och Pressbyrån vid 12-tiden idag, fredag.

Rent praktiskt fungerar väskan överallt där det finns wi-fi. Men skulle man hamna i en zon utan wi-fi så finns det lösningar.
– Då kör man via internetdelning på mobilen. Det funkar perfekt om drycken är kyld. Då håller det länge även om effekten minskar en aning.

Att Gunnar Eskilsson skulle bli rik på sin uppfinning är uteslutet.
– Det går inte att söka något patent eftersom jag egentligen inte kommit på något nytt. Jag har bara satt ihop två prylar till en. Och skulle jag börja tjäna pengar så hade jag fått börjar tillverka i stor skala. Men jag har världens bästa jobb idag så det kommer inte på fråga, säger han och avslutar.
– Det var inte meningen heller. Det var ju bara en idé från början. Jag gillar att hitta lösningar på ett problem och så har jag gjort nu.

Wi-fikylen kan komma att bli en succé i sommar.
Wi-fikylen kan komma att bli en succé i sommar.
Till arkivet