Få reda på vad meningen med livet är på bibblan

Ulf Ellervik. Foto: C Sturmark
Ulf Ellervik. Foto: C Sturmark
Ulf Ellervik. Foto: C Sturmark
Ulf Ellervik. Foto: C Sturmark

På tisdag har du chansen att träffa professor Ulf Ellervik på Landskrona stadsbibliotek.

Ulf Ellervik kommer till Landskrona stadsbibliotek kl. 19.00 tisdagen den 5 april för att prata om sin bok Den svåra konsten att leva.  Ulf Ellervik är professor i kemi vid Lunds Tekniska högskola och författare till flera böcker, bland annat den prisbelönta Ond Kemi från 2010.

I sin nya bok berättar han om kemin kring liv och död genom historien, om det kemiska kriget mot våra dödligaste sjukdomar. Berättelsen sträcker sig ända fram till dagens problematik med antibiotikaresistens och cancerbekämpning, men här ställs också den filosofiska frågan om det någon gång skulle vara möjligt att ha ett evigt liv. Allt detta berättas med glimten i ögat, med ett gott humör och med ett språk som alla förstår.

Fri entré och ingen föranmälan krävs.

Läs mer: Landskronaelever på Lundaföreläsningar

Till arkivet