Landskronaelever på Lundaföreläsningar

Framför universitetsbyggnaden står elever som läser kursen "Hållbar samhällsplanering" fr v Jesper Johansson, Hashim Al Husseini, Ali Reza Rezai, Fredrika Viberg, Anna Clara Sarvell och sittande: Carl Åhlander
Framför universitetsbyggnaden står elever som läser kursen "Hållbar samhällsplanering" fr v Jesper Johansson, Hashim Al Husseini, Ali Reza Rezai, Fredrika Viberg, Anna Clara Sarvell och sittande: Carl Åhlander
Framför universitetsbyggnaden står elever som läser kursen "Hållbar samhällsplanering" fr v Jesper Johansson, Hashim Al Husseini, Ali Reza Rezai, Fredrika Viberg, Anna Clara Sarvell och sittande: Carl Åhlander
Framför universitetsbyggnaden står elever som läser kursen ”Hållbar samhällsplanering” fr v Jesper Johansson, Hashim Al Husseini, Ali Reza Rezai, Fredrika Viberg, Anna Clara Sarvell och sittande: Carl Åhlander

Strax innan påsklovet fick elever från Naturvetarprogrammet och Teknikprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet vara med på föreläsningar vid Lunds Universitet under det som kallas NMT dagarna – Naturvetenskap, Medicin och Teknik.

Eleverna fick lyssna på föredrag om bland annat, hur man kan använda Biokatalyser till att göra industriprocesser miljövänligare och mer energieffektiva och varför det inte går att smutsa ned en Lotusblomma. Blommans snillrika konstruktion används nu flitigt inom det som  går under namnet Nanoteknik.

De fick också reda på vad meningen med livet är

– De fick också reda på vad meningen med livet är, säger Karin Warlin, NO-lärare, och förklarar med ett leende.
– Det var den berömde professorn och författaren Ulf Ellervik, känd  från Skavlan och även sommarpratare, som föreläste om” Den svåra konsten att leva.” 

Ulf Ellervik kommer för övrigt även till Landskronas stadsbibliotek tisdagen den 5 april och håller en föreläsning öppen för allmänheten.

Ulf Ellervik, professor i organisk kemi vid LTH besvarar frågor från Anna Clara Sarvell och Fredrika Viberg
Ulf Ellervik, professor i organisk kemi vid LTH besvarar frågor från Anna Clara Sarvell och Fredrika Viberg.
Docent Martin Magnusson vid Fysicum berättar om Nanoteknik
Docent Martin Magnusson vid Fysicum berättar om Nanoteknik

 

Till arkivet